PNL solicită alegeri anticipate. Gorghiu: Nu trebuie să ignorăm sau să ne facem că nu înțelegem solicitările oamenilor (VIDEO)

PNL solicită alegeri anticipate. Gorghiu: Nu trebuie să ignorăm sau să ne facem că nu înțelegem solicitările oamenilor (VIDEO)

PNL solicită organizarea de alegeri parlamentare anticipate pentru că este nevoie de un Parlament care să se bucure de legitimitatea dată de votul oamenilor, a declarat Alina Gorghiu. Aceasta a mai insistat că politicienii nu trebuie să ignore solicitările oamenilor.

E o situație excepțională motiv pentru care am avut o întâlnire extraordinară. Vreau să încep prin a exprima în numele PNL toată compasiunea pentru cei care au suferit în incendiul de la Colectiv. Suntem, chiar dacă mai tăcuți decât de obicei, alături de victime și de familiile lor. Le dorim tot binele din lume celor care sunt în spital și vreau să le mulțumim celor care au participat la rezolvarea situației.

În altă ordine de idei, PNL a înțeles un lucru: că manifestarea de aseară e o manifestare împotriva neglijenței, aroganței, corupției din administrație, centrală sau locală. E categoric un avertisment puternic pe care societatea civilă îl dă clasei politice și societății în ansamblu.

Nu cred că e o surprinsă că azi PNL solicită alegeri anticipate. Solicităm asta din ianuarie 2015. Nu vreau să reiau contextul în care am făcut prima dată solicitarea și de câte ori am făcut-o.

Cred că în al 12-lea ceas vor aveam lider de partide care vor înțelege că nu trebuie să ignorăm sau să ne facem că nu înțelegem solicitările oamenilor

Cred că nu avem voie nici eu, nici Blaga, nici colegii noștrii din partid sau alții aprlamentari să rămânem indiferenți la opinia publică.

Acesta este mandatul PNL legat de anticipate. Credem că dacă e bunăvoință putem rezolva această criză”, a declara Alina Gorghiu.

Am văzut decizia lui Ponta. E târzie, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

E nevoie de acest acord politic între partide pentru ca alegerile să aibă loc în timp cât mai scurt cu putință. Cetățenii trebuie să aleagă cine să-i reprezinte în viitorul Parlament”, a declarat, la rândul său, Vasile Blaga.

PSD nu susține propunerea PNL de organizare a alegerilor anticipate. Dragnea: Vom face o propunere de prim-ministru care să țină cont de solicitările oamenilor (VIDEO) (Detalii AICI)

Întrebată dacă nu mai sunt pregătiți să vină la guvernare, dat fiind că până acum solicitau să formeze executivul, iar acum cer alegeri anticipate, Gorghiu a spus că PNL este în continuare pregătit să guverneze, dar vrea să respecte solicitările oamenilor care au ieșit în stradă.

Noi nu ne-am retras propunerile, dar aceasta este decizia noastră pentru că românii vor să fie reprezentați de cine vor ei”, a spus Blaga.

Alegerile anticipate înseamnă de fapt un nou Parlament care are legitimitatea votului popular. E nevoie de un nou start în politica României. Vom fi atenți la listele parlamentare. Aș vrea să văd azi ce se conturează. Poziția PNL o știți. Cei din coaliție au o întâlnire. Îi vom suna pe Dragnea, Tăpriceanu, pe toți pentru a le vorbi și sperăm să găsim o deschidere. E nevoie de un nou parlament legitimat prin vot popular”, a insistat Gorghiu.

Întrebată dacă aleșii vor demisiona din Parlament pentru a forța alegerile anticipate, Gorghiu a răspuns că este mult prea devreme pentru a se discuta despre ce vor face liberalii dacă restul partidelor nu vor fi de acord cu propunerea lor.

Este prematur să discutăm ce vom face. Vom face noi primul pas: vom iniția dialogul cu partidele pentru a vedea dacă se poate contura acest acord.

Vom vedea zi dacă și în ce măsură poziția celorlalți se va suprapune peste propunerea noastră. Altfel, sunt scenarii, dar demisia unui număr de parlamentari nu înseamnă alegeri anticipate. E prematur să discut ce vom face dacă nu se va accepta propunerea”, a susținut Gorghiu.

Vasile Blaga a mai declarat că nu vor fi primiți parlamentari care din UNPR.

PNL solicită alegeri anticipate

#DIRECT_ONE_elfa44#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)