PNL Sector 1 lansează campania „Școala într-un singur schimb”. George Tuță: Reconstruim rețeaua educațională

PNL Sector 1 lansează campania „Școala într-un singur schimb”. George Tuță: Reconstruim rețeaua educațională
George Cristian Tuță. Sursa foto: Partidul Naţional Liberal / Facebook

„Școala într-un singur schimb” este o regândire a sistemului educațional de care comunitatea noastră are realmente nevoie, a declarat președintele PNL Sector 1, George Tuță, despre campania lansată chiar de Ziua Lecturii.

George Tuță și PNL Sector 1 lansează campania „Școala într-un singur schimb”, de Ziua Lecturii

Liberalii din Sectorul 1 spun că această campanie este „un proiect de reconstrucție a rețelei educaționale din sector care își propune să relanseze școala în centrul comunității”.

De Ziua Lecturii, echipa condusă de George Tuță a demarat primele activități din campania „Școala într-un singur schimb” și a anunțat oficial obiectivele pe termen scurt și mediu ale proiectului.

„Școala trebuie să fie mai mult decât locul în care copiii merg la ore. La PNL Sector 1 vrem să punem înapoi școala în centrul comunității și să construim un sistem în care copiii primesc educație, atenție și îngrijire. Reconstruim rețeaua educațională din Sectorul 1 prin implicare și prin găsirea de soluții practice la principalele probleme ale sistemului actual”, a declarat președintele PNL Sector 1, George Tuță.

Principalele obiective ale campaniei

  1. Regândirea sistemului de pază. Este de netolerat să avem școli în sector care au un singur paznic alocat pentru trei ieșiri sau mai multe. Copiii noștri trebuie să fie în siguranță la școală, iar pentru asta, paza corespunzătoare, atât folosind resursa umană, cât și prin utilizarea tehnologiilor, este vitală.
  2. Rezolvarea problemei supraaglomerării claselor. Pentru că mulți părinți aleargă după „școlile bune”, multe instituții de învățământ din sector au clase supraaglomerate, învață în două schimburi și riscă din toamnă să treacă în trei schimburi. Soluția nu este să refuzăm copiii, ci să construim spații noi de învățământ, să extindem rețeaua existentă de școli și să îmbunătățim calitatea școlilor mai slabe din sector prin programe coerente de atragere a resurselor înspre ele.
  3. Eliminarea școlii în trei schimburi și reducerea treptată a situațiilor în care se învață în două schimburi până la eliminarea acesteia. Ore scurte, pauze mici, copii epuizați, profesori supraîncărcați. Așa se traduce școala în două schimburi. Din păcate mai multe instituții de învățământ din sector sunt în real pericol ca din toamnă să treacă la trei schimburi din cauza supraaglomerării, lucru interzis prin lege, dar posibil din cauza lipsei de soluții oferite de actuala administrație.
  4. Cu o materie extrem de stufoasă și ore de 40 sau 45 de minute, profesorii încearcă să înghesuie informațiile în timpul alocat și jonglează cu predarea și evaluarea, periclitând calitatea actului educațional. Copiii trec cu viteză de la o materie la alta, cu pauze de cinci minute în care nu apucă nici să respire. Per total, de pierdut are întreaga societate, căci educația pe repede înainte este o educație precară și deficitară. Școala într-un singur schimb este un proiect pe termen mediu care trebuie prioritizat cu orice preț de o administrație responsabilă.
  5. Îmbunătățirea situației din trafic. Problema traficului în oraș nu se poate rezolva doar prin parcări și îmbunătățirea transportului public în comun. Trebuie identificată sursa traficului, iar datele arată că o mare parte a ambuteiajelor este provocată de momentele în care copiii sunt duși sau aduși de la școală de părinți. Mobilitatea urbană provocată de căutarea unei „școli mai bune” duce la supraaglomerarea traficului, la timp pierdut pentru cetățeni și la oboseală pentru copiii noștri.

„Școala într-un singur schimb este mai mult decât un program electoral. Este o regândire a sistemului educațional de care comunitatea noastră are realmente nevoie. Cu o echipă de specialiști în urbanism și științele educației, cu ajutorul studiilor și tehnologiilor de ultimă oră, reconstruim sistemul și pornim de la a pune din nou în centrul lui copiii și interesele acestora”, a mai declarat George Tuță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`