PNL: Nu avem nicio propunere de ministru tehnocrat, dar suntem de acord cu un guvern de acest tip (VIDEO)

Publicat: 09 11. 2015, 19:46

PNL este de acord cu un guvern tehnocrat. Asta au susținut cei doi copreședinți, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, după consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Cotroceni.

Însă, liberalii au spus că „nu avem nicio propunere de ministru tehnocrat”.

Totodată, Gorghiu a făcut referire la propunerea anterioară de alegeri anticipate, variantă onestă, dar cu care celelalte partide nu au fost de acord.

„PNL nu a dorit să blocheze dialogul pentru a ieși din această criză politică în care ne aflăm”, a subliniat copreședinta liberală.

În discuțiile avute cu președintele, liberalii au recunoscut că Iohannis le-a propus varianta unui cabinet tehnocrat, „variantă cu care PNL e de acord”.

Gorghiu a vorbit și despre reforme, subliniind în același timp că „nu am fugit de ideea de guvernare”, „am înțeles momentul în care ne aflăm, care e agenda publică, ce trebuie să conțină cea politică. Mare parte din revendicări se găsesc cu soluții în programul nostru de guvernare”.

Dar viitorul guvern tehnocrat trebuie să aibă ca prioritate depolitizarea administrației.

În schimb, Vasile Blaga a explică că alegerile anticipate nu „nu le-am putut declanșa fără un acord politic. Nu avem nicio propunere de ministru tehnocrat”.

Întrebat ce părere are de alegerea lui Liviu Voinea ca propunere din partea PSD, Blaga a declarat că „nu a fost în stare să gestioneze bugetul, a fost dat afară de PSD, cum să gestioneze guvernul României?”.

PNL: Nu avem nicio propunere de ministru tehnocrat, dar suntem de acord cu un guvern de acest tip

#DIRECT_ONE_v6rx2k#