PNL, mesaj pentru Ponta la 3 ani de la instalarea în funcția de premier: Nu iese din logica lui Ceaușeșcu și a argumentației „salamului cu soia”

PNL, mesaj pentru Ponta la 3 ani de la instalarea în funcția de premier: Nu iese din logica lui Ceaușeșcu și a argumentației „salamului cu soia”

La trei ani de la instalarea în funcția de premier a lui Victor Ponta, PNL are un mesaj de transmis liderului PSD.

Prin vocea purtătorului de cuvânt al PNL Diaspora, Ovidiu Raețchi, PNL afirmă că Ponta nu poate ieși din logica fostului dictator Nicolae Ceaușescu și a argumentației „salamului cu soia”.

Deputatul PNL afirmă că premierul s-a asigurat că nu va fi introdus votul prin corespondență, Ponta declarând înainte să ajungă prim-ministru că votul prin corespondență este o modalitate clară pentru încercarea fraudei la vot.

„Votul din Diaspoea are o explicație foarte simplă: românii au plecat din țară din cauza unor politicieni cu atitudinea lui Ponta”, declară Ovidiu Raețchi, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora afirmă că premierul nui este capabil să înțeleagă cum doi lideri PSD au fost învinși decisiv de votul Diasporei.

„Declaraţiile şi faptele lui Victor Ponta din cei trei ani de guvernare demonstrează că în toată această perioadă i-a tratat cu frica si dispreţ pe românii din Diaspora, nefiind capabil să iasă din logica fostului dictator Nicolae Ceaușescu, a “celor fugiti peste granite”, a  argumentației “salamului cu soia” de la începutul anilor ´90 sau să înţeleagă cum şi el, după Mircea Geoană în 2009, a fost învins în mod decisiv de votul Diasporei”, se arată în același comunicat.

Cât despre politicienii pe care Ponta i-a numit în funcții-cheie, deputatul PNL afirmă că atitudinea acestora este încă o dovadă a disprețului pe care premierul îl poartă românilor din strănătate.

Chiar și personajele politice susținute în funcții cheie au demonstrat dezgustul cu care tratează Diaspora, începând cu Bogdan Stanoevici, pe atunci ministru delegat pentru românii de pretutindeni, care îi numea pe protestatari “agitatori” și terminând cu Teodor Meleșcanu, Ponta crezând în mod eronat că trecutul său la SIE îl va ajuta să aibă un vot așa cum și-l dorește măcar în străinătate”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, potrivit unui comunicat de presă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`