PNL, mesaj ferm la discuțiile cu PSD despre revizuirea Constituției. Liberalii vor garantarea proprietății private fără niciun fel de condiționări (surse)

PNL, mesaj ferm la discuțiile cu PSD despre revizuirea Constituției. Liberalii vor garantarea proprietății private fără niciun fel de condiționări (surse)
Foto: Facebook

PSD, PNL, UDMR și grupul minorităților naționale au început oficial negocierile pentru formarea unei majorități în Parlament, iar unul dintre subiectele abordate în discuția de marți s-a referit la revizuirea Constituției, context în care liberalii au transmis un mesaj clar că doresc garantarea dreptului la proprietate privată fără niciun fel de condiționări, spun surse politice pentru B1TV.ro.

PNL, PSD, UDMR și minoritățile naționale ar avea majoritatea necesară pentru a adopta proiectul de revizuire a Constituției

Dacă PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale vor ajunge în cele din urmă la un acord, un scenariu aparent probabil având în vedere pozițiile exprimate până acum de cei implicați, ar avea o majoritate confortabilă în Parlamentul României, una care ar depăși necesarul de două treimi pentru a adopta un proiect de acest gen.

„Cu PSD, este o majoritate confortabilă, de 59%, cu minorităţile treci de 59% , cu UDMR treci de două treimi şi poţi să revizuieşti Constituţia. O astfel de majoritate largă, dacă se face, trebuie să ai acest deziderat – reformă constituţională şi perspectivă lungă”, spunea Kelemen Hunor înainte de debutul negocierilor.

De altfel, președintele UDMR a reiterat obiectivul și după discuția de luni.

„Am început discuțiile pe ministere. Eu sunt convins că vom găsi o soluție care va include atât principiile legate de cifre, de matematică, cât și principiul politic, pentru că aici vorbim, dincolo de cifre, dincolo de matematică, de ceva mai consistent, fiindcă acest lucru înseamnă că vrem să mergem cu un program consistent inclusiv pe reforma statului, prin revizuirea Constituției”, a afirmat actualul vicepremier interimar.

La rândul său, președintele PSD a precizat că „se va crea un dialog între partide” pentru modificarea legii fundamentale.

„Nu cred că asta este prioritatea românilor, dar se va crea un dialog între partide pentru modificarea Constituției. Aceasta nu ține de coaliția de guvernare, trebuie implicați mai mulți factori și toate partidele”, a explicat Marcel Ciolacu.

Potrivit Constituției, „revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`