PNL intenționează să se adreseze CCR în cazul Șova (VIDEO)

Publicat: 25 03. 2015, 14:36

PNL are de gând să se adreseze CCR în cazul senatorului Dan Șova. Informația a fost transmisă de liderul partidului, Alina Gorghiu, potrivit B1 TV.

Membrul PNL Teodor Atanasiu a declarat că nu se poate contesta decizia luată pe regulament. Problema intervine la modul în care este interpretat regulamentul, și de aceea PNL se va adresa Curții Constituționale.

Acesta a mai subliniat că votul în cazul Dan Șova trebuie interpretat conform Curții.

”O să contestăm decizia luată în plen, contestăm regulamentul ca fiind neconstituțională”, a declarat Atanasiu jurnaliștilor prezenți în Parlament.

Procedura de vot în aceste situaţii are prevederi diferite în Constituţie şi în Regulamentul Camerelor. Astfel, într-unul dintre cazuri adoptarea necesită majoritate absolută, iar în celălat este nevoie doar de majoritatea celor prezenţi.

Senatorul Dan Șova a scăpat de arest și a rămas astfel cu imunitatea parlamentară. Potrivit Comisiei de vot, au fost înregistrate 79 voturi pentru, 67 contra și 5 abțineri.

Șova a fost miruit în timpul votului din plenul Senatului de către colega sa, Florina Jipa, fostă judecătoare la Tribunalul București. (Detalii AICI)

Teodor Atanasiu: O să contestăm decizia în cazul Șova