PNL intenționează să se adreseze CCR în cazul Șova (VIDEO)

PNL intenționează să se adreseze CCR în cazul Șova (VIDEO)

PNL are de gând să se adreseze CCR în cazul senatorului Dan Șova. Informația a fost transmisă de liderul partidului, Alina Gorghiu, potrivit B1 TV.

Membrul PNL Teodor Atanasiu a declarat că nu se poate contesta decizia luată pe regulament. Problema intervine la modul în care este interpretat regulamentul, și de aceea PNL se va adresa Curții Constituționale.

Acesta a mai subliniat că votul în cazul Dan Șova trebuie interpretat conform Curții.

”O să contestăm decizia luată în plen, contestăm regulamentul ca fiind neconstituțională”, a declarat Atanasiu jurnaliștilor prezenți în Parlament.

Procedura de vot în aceste situaţii are prevederi diferite în Constituţie şi în Regulamentul Camerelor. Astfel, într-unul dintre cazuri adoptarea necesită majoritate absolută, iar în celălat este nevoie doar de majoritatea celor prezenţi.

Senatorul Dan Șova a scăpat de arest și a rămas astfel cu imunitatea parlamentară. Potrivit Comisiei de vot, au fost înregistrate 79 voturi pentru, 67 contra și 5 abțineri.

Șova a fost miruit în timpul votului din plenul Senatului de către colega sa, Florina Jipa, fostă judecătoare la Tribunalul București. (Detalii AICI)

Teodor Atanasiu: O să contestăm decizia în cazul Șova

Urmăriți B1TV.ro și pe
`