„PNL e umilit în relația cu PSD”. Năsui, despre scandalul pe numirea șefului SGG: Și Cîțu l-a dat afară pe ministrul USR Vlad Voiculescu. Ne spuneau PNL-iștii atunci că nu stă guvernarea într-un singur om. Acum s-a întors roata (VIDEO)

Publicat: 20 06. 2023, 22:22
Deputatul Claudiu Năsui, vicepreședinte USR și fost ministru al Economiei

Deputatul Claudiu Năsui, vicepreședinte USR și fost ministru al Economiei, a comentat marți, pentru B1 TV, conflictul din coaliție generat de refuzul premierului PSD Marcel Ciolacu de a-l numi pe liberalul Mircea Abrudean la șefia Secretariatului General al Guvernului (SGG).

Năsui a spus că PSD umilește PNL și nu e prima oară când face acest lucru. Năsui a mai susținut că practic acum s-a întors roata destinului, deoarece și PNL s-a comportat urât cu USR când erau împreună la guvernare. Acum, PNL-iștilor le-a venit rândul.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Năsui (USR): PNL e umilit în relația cu PSD

„PNL e umilit în relația cu PSD și nu e prima oară. A mai fost o persoană, dl Heiuș de la ANAF, care și-a făcut treaba cât a putut de bine, a fost unul dintre cei mai decenți președinți pe care i-a avut ANAF-ul în foarte mult timp și, cu toate acestea, când a avut un conflict cu dl Câciu, că dl Câciu a estimat prost, voit sau nevoit, din prostie sau incompetență, veniturile bugetare, a picat dl Heiuș și a picat chiar cu mâna dlui Ciucă și mi se pare chiar mai scandalos cazul acela.

Acum, eu nu știu care e relația dlui Ciucă cu dl Ciolacu, dacă nu vrea să-l supere, au bătut palma pentru o convenție pentru alegerile de anul viitor și atunci toate lucruruile trebuie să meargă într-o armonie…

Oricum relația aceasta a PSD și PNL mă face face să-mi amintesc cum a fost și relația noastră cu PNL în scurtul timp cât am fost la guvernare, când am avut și noi niște probleme de genul acesta: secretari de stat care trebuiau numiți rapid, care au fost numiți după 3 – 4 luni, asta într-o guvernare de 8 luni, și alte lucruri de genul acesta.

Cred că e o tactică a dlui Ciolacu de a arăta cine e șeful în Guvern și cumva să seteze tonul de acum încolo, ca să fie sigur că nu mai sare nimeni în front nu doar din PSD, ci mai ales din PNL”, a declarat vicepreședintele USR.

Năsui, despre umilințele suportate de PNL: S-a întors roata!

Claudiu Năsui a amintit apoi de momentul în care Vlad Voiculescu (USR) a fost dat afară din funcția de ministru al Sănătății de către premierul de atunci, Florin Cîțu (PNL).

„Ni se spunea că nu stă guvernarea într-un singur om, că ”tot de la voi puneți, puneți pe altul”. E o roată a destinului. Bine, pe român nu-l interesează că n-are nicio relevanță cine va fi acolo (la SGG), dacă va fi de la PSD sau PNL, că reformele oricum nu se vor face, oamenii vor trăi fix aceeași viață.
E doar o ceartă pe bani publici, că SGG e un minister-mamut e unul dintre cele mai importante ministere doar dacă te uiți atribuții, la companiile și instituțiile din subordine și această nouă agenție care a mai venit acum e una dintr-un lung șir de instituții care sunt acolo”, a mai spus deputatul USR Claudiu Năsui.