“PNL doarme pentru tine”: Liberalii nu sunt în stare să preia guvernarea. Se vede de la o poştă. La polul opus, învinşii din noiembrie joacă tare, la rupere. PSD pare să aibă strategie, comunicare şi sânge

Publicat: 25 05. 2015, 13:21

Marele PNL nu numai că nu reușește să  ”țină piept” Guverunului Ponta, dar nici nu este capabil să “lege nici măcar o frază articulată în opoziţie”.

Jurnalistul alex Livadaru explică, într-un articol publicat pe Gandul.info, de ce liberalii nu pot răspunde acestei provocări politice. Acesta este de părere că PNL nu a reușit să aibă un program de guvernare credibil și că, în afară de Cătălin Predoiu, nu se știe cine ar putea preluaministerele, dacă PNL  ar ajunge la Palatul Victoria.

“Lipsa de coerenţă în discursul Partidului Naţional Liberal arată cât de nepregătiţi sunt, cu adevărat, aceşti oameni să preia administrarea ţării. Şi cât de surprinşi au fost de victoria nesperată a lui Klaus Iohannis la prezidenţialele din 2014.

În aceste ultime luni, rar ne-a fost dat să vedem nişte oameni atât de slab pregătiţi şi atât de inexistenţi pe scena politică. Asta deşi au la dispoziţie cele mai bune arme – imensa popularitate a preşedintelui care a candidat din partea lor, cele mai înalte procente în sondaje din istorie, gustul amar după ani de guvernare Ponta, la care gafele se adună în percepţia publică zi de zi”, scrie Livadaru în editorialul său.

În acest context, jurnalistul afirmă dur că PML nu este pregătit să preia guvernarea și că, dacă vor continua așa, liberalii vor suferi o înfrângere usturătoare la alegereile de anul viitor.

“Pentru că, la polul opus, învinşii din noiembrie joacă tare, la rupere, par să aibă strategie, comunicare şi sânge. 

Liberalii au avut o mulţime de torpile pe care le-au lăsat să se dezamorseze, deşi în faţă era un PSD în derivă şi un premier încă ameţit: dăduse cu capul de pragul de sus în 16 noiembrie şi descoperise cu stupoare că e un prag şi jos, un popor care nu l-a vrut, dar peste care dorea să treacă obraznic.

Acciza despre care Victor Ponta a recunoscut că a fost o eroare, ideea nefericită de impozitare a bacşişului scoasă după o săptămână, criza manualelor şcolare, gafele personale ale premierului, refuzul său de a organiza alegeri unde legea şi judecătorii l-au obligat- la toate acestea şi la câte altele, şefii PNL au fost nişte ţânţari care doar te bâzâie iritant fără să simţi că te muşcă.

S-au jucat de-a tricourile imprimate cu mesaje şi se ceartă că nişte ţaţe cu chef de scandal la obor”, spune sursa citată.