PNL, despre consultările de la Cotroceni: Ne bucurăm că nu dăm ochii cu premierul urmărit penal

Publicat: 08 06. 2015, 14:00

Liberalii se bucură că nu vor sta, luni, la aceeaşi masă cu premierul Victor Ponta la consultările cu președintele Klaus Iohannis, scrie stiripesurse.ro.

„Ne bucurăm că nu dăm ochi în ochi cu premierul urmărit penal. Ne pune în situaţia de a fi consistenţi cu poziţia noastră de ieri”, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu, vicepreşedinte PNL.

Potrivit vicepreședintelui PNL, fiecare zi care trece fără ca Ponta să-şi dea demisia din funcţia de premier adânceşte criza politică.

„Domnul Ponta va rămâne foarte curând singur şi în partid, şi în coaliţia de guvernare”, a explicat acesta.

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni, luni, cu liderii partidelor parlamentare, însă aceste consultări de la Palatul Cotroceni se vor face, mai întâi cu liderii PSD, PC și UNPR, de la ora 18:00, iar de la 18:00 vor fi chemați liderii opoziției.

Explicația pentru aceste consultări separate este că strategia națională de apărare a țării este un subiect important ce va fi abordat la întâlnire și nu se dorește discutarea acestui subiect pe fondul tensiunilor dintre putere și opoziție.

Potrivit Administrației Prezindențiale, Klaus Iohannis va avea la ora 18:00 „consultări cu Partidul Social Democrat, cu Uniunea Națională pentru Progresul României și cu Partidul Conservator, în vederea unor discuții referitoare la Strategia Națională de Apărare a Țării (oportunităţi de imagine pentru toţi jurnaliștii acreditaţi la începutul discuțiilor)”.

 De la ora 18:30 Iohannis va avea „consultări cu Partidul Național Liberal, cu Uniunea Democrată Maghiară din România și cu Grupul parlamentar al Minorităților Naționale, în vederea unor discuții referitoare la Strategia Națională de Apărare a Țării (oportunităţi de imagine pentru toţi jurnaliștii acreditaţi la începutul discuțiilor)”.