PNL cere suspendarea lui Traian Băsescu. Crin Antonescu: Președintele face "dirigenție" cu magistrații (VIDEO)

Publicat: 06 11. 2011, 20:04
Foto: evz.ro

PNL vrea suspendarea preşedintelui Traian Băsescu pe motiv că, acum câteva zile, i-a certat pe magistraţi şi le-a dat indicaţii despre modul în care ar trebui să aplice legea.

Crin Antonescu spune că preşedintele nu e îndreptăţit să facă dirigenţie cu reprezentanţii unei puteri independente în stat şi ameninţă că PNL va pune la cale suspendarea sa. Nu acum, ci la anul, după alegerile parlamentare, atunci cînd, conform liberalilor, România va avea un parlament legitim.

Liberalii au luat atitudine la patru zile de la evenimentul care s-a petrecut la ministerul Justiţiei, cu ocazia Comisiei privind Mecanismul De Cooperare şi Verificare. Acţiunea liderilor PNL împotriva preşedintelui ar urma să fie introdusă însă abia anul viitor.

Vom face acest lucru atunci când va exista conjunctura politică pentru ca un atfel de demers să aibă şanse de reuşită pentru a ajunge la judecata supremă în aceste cazuri, şi anume la judecata alegătorilor în aceste cazuri, printr-un referendum„, a declarat Crin Antonescu.

În urmă cu câteva zile, preşedintele Traian Băsescu a criticat dur modul în care justiţia a acţionat în ultimii ani în România.

Şeful statului a mai spus că a primit o scrisoare din partea Comisiei Europene prin care oficialii informează că nu vor mai finanţa din bani europeni un proiect privind construcţia unui tronson de autostradă deoarece câştigătorul licitaţiei a fost desemnat de către o instanţă judecătorească.

PNL cere suspendarea președintelui Traian Băsescu

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />