PNL cere PSD să organizeze urgent alegeri parțiale în circumscripțiile cu mandate vacante. În caz contrar, PNL ar putea acționa Guvernul în justiție (VIDEO)

Publicat: 23 01. 2015, 20:28
Foto: B1 TV

Vechiul PNL a făcut apel vineri, prin vocea președintelui Alina Gorghiu, ca Partidul Social Democrat să organizeze în regim de urgență alegeri parțiale în toate circumscripțiile în care există mandate vacante de primari, președinți de Consilii Județene sau parlamentari.

”Sunt 26 de mandate de primari vacante, sunt 6 mandate de parlamentare vacante, 3 mandate de președinți de Consilii Județene și 2 consilii județene dizolvate. În acest moment, Guvernul se află în situația de a încălca legea din România. A expirat termenul de 90 de zile în care erau obligați să elaboreze suportul normativ în baza căruia să organizeze aceste alegeri. Iar premierul mi-a propus ieri (joi – n.r.) să mă consult cu el pe subiectul alegerilor parțiale. Nici nu pot să îi dau un răspuns pe această temă pentru că eu cred că legea nu poate fi negociată nici măcar cu premierul Ponta”, a declarat Alina Gorghiu după ședința Biroului Politic Națioanl al PNL, desfășurată vineri, la Iași.

”Solicităm Guvernului organizarea în regim de urgență a alegerilor parțiale în absolut toate circumscripțiile care au depășit termenul legal de 90 de zile de la vacantarea funcțiilor publice alese. PNL își rezervă dreptul de a acționa Guvernul în justiție dacă această cerință va rămâne fără un răspuns adecvat, acela de a organiza alegerile parțiale. Acordăm guvernului termen de o săptămână pentru a elabora legislația”, a mai precizat liderul PNL.

PNL cere PSD să organieze urgent alegeri în circumscripțiile cu mandate vacante