PNL, atac dur la adresa lui Carmen Dan: Comisie de anchetă parlamentară privind pensionările și reangajările din Ministerul de Interne

Publicat: 28 08. 2017, 18:57

Scandalul privind felul în care se fac pensionările angajaților din subordinea Ministerului de Interne care apoi se angajează pe diverse funcții în instituție pentru a cumula și pensie și salariu ar putea face obiectul unei anchete în Parlament.

Odată cu începerea noii sesiuni parlamentare, președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii vor demara procedura de înființare a unei comisii parlamentare de anchetă privind pensionările și reangajările ce au avut loc în mandatul lui Carmen Dan, pe care liderul liberal o numește "secretara de școală din județul domnului Dragnea".

"Poliția mi se pare că e subordonată secretarei de școală din judetul domnului Dragnea, pe numele ei Carmen Dan. Dânsa e în vizorul nostru și i-am solicitat demisia și vom depune procedura de constituire a unei comisii de ancheta privind pensionările și reangajările din Ministerul de Interne dispuse de Carmen Dan. Dacă (România – n. red.) este un stat polițienesc, este un stat polițienesc controlat de PSD", a declarat Ludovic Orban, conform hotnews.ro.

În plus, liberalii se gândesc amenință cu o altă comisie de anchetă și în cazul în care guvernul va efectua o rectificare bugetară pozitivă, a anunțat vicepreședintele PNL, Florin Cîțu.

"Deja suntem aproape de septembrie și încă nu a fost publicat raportul situației economice și bugetare pentru primele șase luni. Nu poți să ai o rectificare bugetară fără să ai acest raport publicat așa cum îți cere legea responsabilității fiscale. În acest moment, veniturile sunt cu 5 miliarde de lei sub cele programate, iar cheltuielile au fost tăiate cu 10 miliarde față de cele programate. Asta înseamnă că deja a avut loc o rectificare bugetară negativă în acest moment. Nu există nicio premisă, nicio justificare pentru o rectificare bugetară pozitivă, așa cum ni se transmite din partea Guvernului că se încearcă. O rectificare bugetara pozitivă atrage de la sine o comisie de ancheta pe care o vom cere în Parlament pentru analiza rectificării bugetare și ne vom folosi în justificarea acestei anchete de opinia Curții de Conturi dată în februarie pentru rectificări bugetare ale Guvernului Cioloș", a susținut Florin Cîțu.