PNL, atac dur la adresa lui Carmen Dan: Comisie de anchetă parlamentară privind pensionările și reangajările din Ministerul de Interne

PNL, atac dur la adresa lui Carmen Dan: Comisie de anchetă parlamentară privind pensionările și reangajările din Ministerul de Interne

Scandalul privind felul în care se fac pensionările angajaților din subordinea Ministerului de Interne care apoi se angajează pe diverse funcții în instituție pentru a cumula și pensie și salariu ar putea face obiectul unei anchete în Parlament.

Odată cu începerea noii sesiuni parlamentare, președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii vor demara procedura de înființare a unei comisii parlamentare de anchetă privind pensionările și reangajările ce au avut loc în mandatul lui Carmen Dan, pe care liderul liberal o numește "secretara de școală din județul domnului Dragnea".

"Poliția mi se pare că e subordonată secretarei de școală din judetul domnului Dragnea, pe numele ei Carmen Dan. Dânsa e în vizorul nostru și i-am solicitat demisia și vom depune procedura de constituire a unei comisii de ancheta privind pensionările și reangajările din Ministerul de Interne dispuse de Carmen Dan. Dacă (România – n. red.) este un stat polițienesc, este un stat polițienesc controlat de PSD", a declarat Ludovic Orban, conform hotnews.ro.

În plus, liberalii se gândesc amenință cu o altă comisie de anchetă și în cazul în care guvernul va efectua o rectificare bugetară pozitivă, a anunțat vicepreședintele PNL, Florin Cîțu.

"Deja suntem aproape de septembrie și încă nu a fost publicat raportul situației economice și bugetare pentru primele șase luni. Nu poți să ai o rectificare bugetară fără să ai acest raport publicat așa cum îți cere legea responsabilității fiscale. În acest moment, veniturile sunt cu 5 miliarde de lei sub cele programate, iar cheltuielile au fost tăiate cu 10 miliarde față de cele programate. Asta înseamnă că deja a avut loc o rectificare bugetară negativă în acest moment. Nu există nicio premisă, nicio justificare pentru o rectificare bugetară pozitivă, așa cum ni se transmite din partea Guvernului că se încearcă. O rectificare bugetara pozitivă atrage de la sine o comisie de ancheta pe care o vom cere în Parlament pentru analiza rectificării bugetare și ne vom folosi în justificarea acestei anchete de opinia Curții de Conturi dată în februarie pentru rectificări bugetare ale Guvernului Cioloș", a susținut Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră