PNL anunță ca va ataca la CCR noul Regulament al Camerei, dacă PSD nu renunță la o prevedere: Zgonea vrea să rămână pe vecie în fruntea Camerei cu ajutorul unui penal

Publicat: 19 03. 2015, 13:29

PNL condamnă strategia prin care PSD încearcă să introducă în proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputaților unele prevederi.

Deputatul Ovidiu Raețchi și-a exprimat îngrijorarea cu privire la prevederea din Regulament potrivit căreia președintele Camerei poate fi revocat înainte de expirarea mandatului doar la propunerea liderului din al cărui grup parlamentar face parte și cu votul majorității deputaților prezenți.

Raețchi afirmă că prevederea are legătură cu frica PSD privind pierderea majorității la Senat, acolo unde liberalii sunt aproape de o reconfigurare a forțelor.
Potrivit liberalului, „PSD vrea să facă imposibilă schimbarea lui Zgonea din fruntea Camerei Deputaților” cu ajutorul „unui condamnat penal”, cu referire la liderul grupului PSD din Cameră, Marian Neacșu.

„Prin proiectul propus domnul Zgonea, notoriu coleg al lui Mihai Viteazul, nu va mai fi un presedinte supus sanctiunilor parlamentarilor, ci, in sfarsit, un veritabil voievod al Camerei Deputatilor, intangibil, etern, imun la orice evolutie politica si parlamentara. Si asta pentru ca schimbarea sa devine imposibila fara o propunere din partea liderului grupului parlamentar din care face parte”, se arată în comunicatul remis redacției.

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi afirmă că o astfel de condiționare a schimbării președintelui Camerei este anti-constituțională, având în vedere că liderul grupului PSD, de care ar depinde revocarea președintelui Camerei, este condamnat penal pentru conflict de interese.

De asemenea, Raețchi amintește că Neacșu a fost „inițiatorul schimbării ordinii de zi în marțea neagră”.

Potrivit comunicatului, PNL va ataca Regulamentul la CCR, dacă acesta va conține o astfel de prevedere.