PNL a cerut audierea în Parlament a ministrului Igaș, pe tema situației din MAI

Publicat: 27 07. 2011, 15:28
Foto: evz.ro

Partidul Național Liberal (PNL) este de părere că este nevoie de o dezbatere de fond legată de situația actuală din Ministerul de Interne, parlamentarii săi urmând să soliciteze la începutul sesiunii parlamentare audierea ministrului Traian Igaș, relatează Mediafax.

“În cazul în care această audiere nu va aduce elemente de consistență privind dinamica internă a ministerului, PNL va propune o subcomisie de anchetă la nivelul celor două comisii de apărare”, mai precizează PNL, într-un comunicat remis sursei precizate.

PNL susține că Ministerul de Interne este o instituție în care “încet se instalează demotivarea profesională, teama pentru ziua de mâine, neîncrederea în ierarhia de comandă”.

“Această stare de spirit afectează activitatea curentă a ministerului, ceea ce se vede cu ochiul liber: sinucideri printer polițiști, demisii pentru a munci în străinătate, promovări și numiri în majoritatea lor făcute pe principiul supunerii față de partid și ministru, măsuri legislative slab fundamentate și haotic pregătite, adolescent care fură material militar dintr-un tren special sub nasul jandarmilor, lipsa de perspectivă și predictibilitate din punct de vedere financiar și professional, un dialog social cu sindicatele mimat sau tardive, tolerarea unor grupuri infracționale care ajung să pună în pericol siguranța cetățenilor, acte de corupție”, consideră PNL.

Potrivit Partidului Național Liberal, “haosul care a cuprins MAI este consecința faptului că singurul criteriu care l-a propulsat pe Traian Igaș în acest post a fost obediența față de Traian Băsescu”.