PNL a aprobat lista miniștrilor propuși pentru Guvernul Cîțu: Raluca Turcan, Alexandru Nazare, Adrian Oros, Sorin Cîmpeanu, Lucian Bode, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Bogdan Aurescu și Bogdan Gheorghiu

Publicat: 23 12. 2020, 00:31
Foto: Florin Cițu / Facebook

Premierul desemnat Florin Cîțu a anunțat lista de miniștri propuși de PNL pentru alcătuirea viitorului Guvern. Raluca Turcan, Alexandru Nazare, Adrian Oros, Sorin Cîmpeanu, Lucian Bode, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Bogdan Aurescu și Bogdan Gheorghiu sunt cei nominalizați să facădin noul Executiv de la Palatul Victoria dacă acesta va primi încrederea Parlamentului.

„Partidul Național Liberal a hotărât astăzi, în Biroul Politic Național, cu 63 de voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” și 5 abțineri, susținerea protocolului, acordului de colaborare cu USR-PLUS și cu UDMR pentru formarea Guvernului, de asemenea lista miniștrilor care vor reprezenta Partidul Național Liberal în guvernul de coaliție. A fost o dezbatere serioasă, o dezbatere animată, în urma căreia Partidul Național Liberal, practic, a decis că cea mai bună soluție pentru România este formarea unui Guvern condus de Florin Cîțu în calitate de premier care reprezintă Partidul Național Liberal și într-o coaliție de centru-dreapta care să ofere României un Guvern capabil să dezvolte România, să facă marile reforme ale sistemelor publice, să atragă investiții și să crească calitatea vieții și nivelul veniturilor cetățenilor”, a declarat Ludovic Orban, în noaptea de marți spre miercuri.

Florin Cîțu a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze noul Guvern. Candidatul la funcția de prim-ministru, potrivit Constituției, „va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului”.

Ludovic Orban, președinte al PNL și totodată președinte al Camerei Deputaților, anunțase marți searăprocedurile de învestire a noului Guvern se vor derula „cel mai probabil” în cursul zilei de miercuri.

„Vă informez că, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, se vor derula procedurile de învestire a Guvernului. Imediat ce premierul desemnat va transmite programul de guvernare şi lista de miniştri către cele două Camere, vom convoca birourile permanente reunite și vom stabili calendarul învestirii, audierea în comisii și votul în plen”, a declaratLudovic Orban, președintele Camerei Deputaților, la finalul ședinței plenului.

Miniștrii propuși de PNL pentru formarea guvernului Cîțu

  • Ministerul Muncii – Raluca Turcan;
  • Ministerul Finanțelor– Alexandru Nazare;
  • Ministerul Agriculturii – Adrian Oros;
  • Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu;
  • Ministerul de Interne – Lucian Bode;
  • Ministerul Apărării – Nicolae Ciucă;
  • Ministerul Energiei – Virgil Popescu;
  • Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu;
  • Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu.