PMP va vota pentru guvernul Ludovic Orban: Ce condiţii ar trebui să respecte PNL pentru acordarea sprijinului (VIDEO)

Publicat: 27 10. 2019, 17:09

PMP a decis, duminică, în ședința Consiliului Național, că va vota guvernul Orban, dacă vor fi repsectate mai multe condiții.

”Ținând cont, însă, de situația în care se află țara și de convingerea cu care am votat moțiunea de cenzură, vreau să fac unele precizări: Toți parlamentarii PMP vor vota pentru învestirea Guvernului Orban în următoarele condiții:

Cerem premierul desemnat și PNL să acorde o atenție sporită proiectelor mari de infrastructură care au fost blocate în ultimii ani de nesătuii din PSD. Acest guvern trebuie să acorde o prioritate zero marilor proiecte de infrastructură.

De asemenea, vom condiționa votul nostru de solicitarea ca viitorul cabinet să pregătească, și în relația cu Comisia Europeană, dar și cu resurse de la bugetul de stat, un amplu proiect de extindere a rețelei de gaze către cetățeni.

Sănătatea a fost tratată ca o problemă superficială de către toate guvernele. Viitorul guvern are obligația și vom condiționa acest lucru, să acorde atenție sporită reformei în Sănătate. Nu mai putem improviza. Avem obligația să luăm măsuri ferme pentru țara noastră.

De asemenea, PMP are un proiect de lege prin care cerem să se implementeze transparența totală în administrație. Toate contractele semnate de instituțiile statului, că sunt ministere, agenții, consilii județene, companii de stat, primării, să publice totul, de la contracte la facturi. Avem nevoie de această transparență pentru a reclădi această încredere între cetățean și stat.

Pensiile speciale sunt un furt. Cei care beneficiază de pensii speciale trebuie să înțeleagă că pot primi atât cât au contribuit”, a declarat Eugen Tomac.

Liderul PMP a mai spus că el și colegii săi sunt nemulțumiți că în programul de guvernare prezentat de PNL nu se regăseștepropunerea referitoare la alegerea primarilor în două tururi.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.