PMP pregătește eliminarea pensiilor speciale. Eugen Tomac: Sunt un furt din banul public

Publicat: 26 06. 2018, 23:04

Aleșii PMP vor depune în Parlement un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, a declarat președintele partidului. Eugen Tomac a mai susținut că aceste pensii reprezintă un ”furt din banul public”.

„Astăzi, în Consiliu Executiv Naţional, PMP a decis că va depune în perioada următoare un proiect de lege împotriva pensiilor speciale. Vrem să eliminăm toate pensiile speciale, pentru că le considerăm un furt din banul public. Avem o abordare extrem de clară din acest punct de vedere. (…) Considerăm că singurii care merită în această ţară să aibă un statut special sunt veteranii de război, cei care au luptat pentru onoarea României în întreaga lume, în rest credem că toţi cetăţenii trebuie să primească pensii în funcţie de contributivitate. Vom face o campanie naţională prin care vom solicita românilor să fie alături de noi”, a declarat Tomac, potrivit Mediafax.

El a mai precizat că parlamentarii PMP vor vota împotriva Codului administrativ, care prevede că aleşii locali vor primi indemnizaţii speciale la încetarea mandatului.