ÎNTÂLNIRE DECISIVĂ: PMP hotărăște dacă susține guvernul Orban. Tomac: ”Discuțiile au ajuns într-un blocaj”

ÎNTÂLNIRE DECISIVĂ: PMP hotărăște dacă susține guvernul Orban. Tomac: ”Discuțiile au ajuns într-un blocaj”

Întâlnire decisivă duminică, în Parlament. Chiar dacă Ludovic Orban a refuzat condiţiile PMP, există încă în partid o aripă care ar dori să susţină guvernul liberal, la votul de învestitură. Din cei 18 membri PMP din Parlament, măcar o parte ar trebui să voteze guvernul Orban. Una din marile probleme este aleşii PMP ar fi supăraţi că Ludovic Orban i-a sunat pe fiecare în parte, pentru a negocia, în loc să accepte decizia şefului de partid.

La începutul ședinței, liderul partidului , Eugen Tomac, a declarat că decizia pe care trebuie să o ia cei de la PMP este extrem de importantă și că trebuie să analizeze cu maximă seriozitate care este punctul de vedere al formațiunii ”având în vedere că discuțiile de până acum au ajuns într-un punct în care s-au blocat”.

Tot la reiuniunea de duminică, membrii PMP discută și despre campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

La ultima rundă de negocieri, PNL și PMP nu au reușit să ajungă la un acord în privința susținerii guvernului Orban. Asta pentru că, explica Tomac după întâlnirea cu premierul desemnat, Orban nu este dispus să susțină cerințele PMP, adică OUG privind alegerea primarilor în două tururi sau înființarea ministerului pentru relația cu Republica Moldova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`