PMP cere remanierea ministrului Finanțelor: Darius Vâlcov nu mai poate reprezenta România în plan internațional

Publicat: 15 03. 2015, 17:18

Reprezentanții Partidului Mișcarea Populară susțin că remanierea ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, este „obligatorie imediat”, în contextul în care pe numele acestuia a fost începută umărirea penală pentru trafic de influență.

„PMP a luat act cu stupefacție, alături de opinia publică din țară și străinătate, că în guvernul României se află un ministru care lua șpagă milioane de euro, în pungi de plastic, prin cimitire. Și nu orice ministru, ci ministrul Finanțelor, cel care are pe mână tot bugetul țării”, se arată într-un comunicat la PMP, citat de Agerpres.

PMP susține că ministrul Vâlcov nu mai poate reprezenta România în plan internațional.

„PSD, Victor Ponta, trebuie să înțeleagă că în ultimii ani a crescut sensibilitatea și respingerea de către români și partenerii străini a actelor de corupție. Ministrul Vâlcov nu mai poate reprezenta România în plan internațional, nu mai poate sta la masă cu partenerii euroatlantici, pentru că România s-ar decredibiliza iremediabil”, se mai precizează în comunicatul citat.

„În țările civilizate și democratice există cutume și legi care-i obligă pe miniștri să demisioneze pentru fapte mult mai puțin grave, comparativ cu cele ale ministrului Vâlcov. Însuși Victor Ponta spunea în decembrie 2014: ‘Dacă DNA va cere urmărirea penală față de mine, cu siguranță că mă voi retrage din Guvern. Dacă DNA va cere urmărirea penală pentru un membru al Guvernului, cu siguranță acesta se va retrage. Când a fost serios Victor Ponta, în decembrie 2014 sau acum, când se pare că nu vrea să audă de remanierea ministrului Vâlcov?”, notează reprezentanții PMP, precizând că că miza acestui gest este „credibilitatea și încrederea partenerilor străini”.

Cererea reprezentanților PMP vine la scurt timp după o solicitare similară a fostului președinte Traian Băsescu care susține că ”orice oră întârziere în remanierea ministrului de finanţe Vâlcov are efecte grave de credibilitate politică în exterior, pe pieţele financiare dar şi pe cursul de schimb”. (Detalii AICI)