PMP cere adoptarea în regim de urgență a legilor privind eliminarea pensiilor speciale și reducerea numărului de parlamentari la 300

Publicat: 24 11. 2020, 13:50
Foto: Eugen Tomac / Facebook

Partidul Mişcarea Populară cere convocarea Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru dezbaterea în plen a legii privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari şi primari.

PMP cere dezbaterea legii privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor şi primarilor

PMP a cerut astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a articolelor 49 și 50 care reglementează pensiile speciale ale parlamentarilor.

‘Pe fondul valului de populism şi ipocrizie generat de PSD şi USR – PLUS, care au anunţat demisia mai multor parlamentari pentru a nu beneficia de pensii speciale, Partidul Mişcarea Populară i-a solicitat astăzi lui Marcel Ciolacu, încă preşedinte al Camerei Deputaţilor, să pună pe ordinea de zi proiectul iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale (PL-x nr. 42/2019), proiect adoptat deja de Senat”, transmit reprezentanții partidului.

Totodată, liderul PMP Eugen Tomac precizează că “doar un vot” ne desparte de reducerea numărului de politicieni, un subiect extrem de controversat în țara noastră deși românii au votat la referendum acest lucru.

„Acest VOT trebuie dat în plenul Camerei Deputaților, pentru că legea privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari și primari a fost adoptată de Senat. Ar fi suficient să fie Adoptate doar articolele în care sunt vizate pensiile pentru politicieni astfel încât să fim siguri că nu sunt contestate la pachet cu celelalte pensii speciale care trebuie eliminate pentru că sunt furt.

Tot doar de UN VOT ne mai desparte reducerea numărului de parlamentari la 300. Legea este adoptată de Senat și trebuie să mai dăm UN VOT în Camera Deputaților”, a declarat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Partidul Mişcarea Populară atrage atenţia asupra fraudei morale majore comise de PSD și USR în chestiunea pensiilor speciale ale parlamentarilor, demisia din funcţie nerezolvând problema. Conform articolului 49 alineatul 4 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, „(4) Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar”. Ceea ce înseamnă că demisiile parlamentarilor PSD şi USR nu atrag automat pierderea pensiei dacă au, cumulat, minimum un mandat complet.

Partidul Mişcarea Populară consideră că este absolut descurajant faptul că PSD şi USR împărtăşesc aceeaşi atitudine şi se plasează din nou de aceeaşi parte a baricadei, încercând să îi păcălească pe români.

Demisiile anunțate de Marcel Ciolacu și de senatorii și deputații USR din Parlament vor dubla, de fapt, numărul de beneficiari de pensii speciale

Demisiile anunțate de președintelePSD,Marcel Ciolacuși de senatorii și deputațiiUSRdin Parlament, în plină campanie electorală, pentru a nu încasapensii speciale, va avea drept consecință o dublare a numarului de beneficiari de pensii prin intrarea în Parlament a supleanților. Aceştia vor sta în Parlament o lună dar vor primi conform legii (Statul deputaților şi senatorilor) aceleaşi beneficii ca şi cum ar sta un mandat întreg, explică liberalul Cristian Băcanu.

“Decizia populistă de a-şi da demisia din Parlament, anunțată de cei doi păcalici ai politicii,Marcel Ciolacuşi Alfred Simonis, nu are ca efect decât dublarea numarului de beneficiari depensii specialeprin intrarea în Parlament a supleanților. Aceştia vor sta în Parlament o lună dar vor primi conform legii (Statul deputaților şi senatorilor) aceleaşi beneficii ca şi cum ar sta un mandat întreg, scrie clar în lege”, spune Criastian Băcanu pe Facebook.

Amintim că USRa avut un proiect de eliminare a pensiilor speciale care nu a trecut de parlament.La fel s-a întâmplat cu propunerea de impozitare.

La rândul său, președintelePSD,Marcel Ciolacua anunțat, luni pe Facebook, că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensia specială care se acordă parlamentarilor care au mandate întregi. Alături de liderulPSDși-a anunțat demisia din Camera Deputaților și liderul grupului Alfred Simonis. De precizat este căPSDa promovat în Parlament introducerea pensiilor speciale pentru diferite categorii de angajați și demnitari.