Ploieștenii, lăsați fără apă caldă din cauza incompetenței autorităților: Consiliul Județean Prahova, condus de liderul PNL Iulian Dumitrescu, a dat în judecată operatorul de termoficare la instanța greșită

Publicat: 27 08. 2022, 16:19
Foto: Iulian Dumitrescu / Facebook

Probabil prea ocupat cu armonizarea relației cu PSD, prim-vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu, șeful Consiliului Județean Prahova, nu mai are timp și pricepere pentru necazurile oamenilor. Așa se face că problema apei calde în municipiul Ploiești e în continuare nerezolvată. Și asta pentru că instituția condusă de Dumitrescu a dat în judecată operatorul de termoficare la instanța greșită.

Cum au ajuns ploieștenii să nu aibă apă caldă

De la 1 august, aproximativ 55.000 de apartamente, respectiv circa 130.000 de ploieşteni, nu au apă caldă, afectate fiind şi spitalele. Se întâmplă din cauza unor lucrări care, conform operatorului de termoficare, vor dura circa 30 de zile.

„Este inadmisibil, ca în secolul XXI, să existe asemenea oameni, care nu pot face lucrări de mentenanţă, în condiţii de confort pentru ploieşteni”, a transmis Primăria Ploiești.

Pe 2 august, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat rezilierea contractului cu Termoficare Prahova SA de delegare a serviciului de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti: „Principalul motiv a fost că ei aveau în contract obligativitatea furnizării apei calde către ploieşteni şi nu au respectat asta. Nu există vreun motiv ca să fi oprit CET-ul în acest moment”.

„E inacceptabil ca un oraş întreg să rămână fără apă caldă minim o lună de zile, la două luni după câştigarea licitaţiei”, a mai spus liberalul, la acea vreme.

Firma de termoficare nu poate fi obligată să asigure apa caldă din cauza unei greșeli a CJ Prahova

Consiliul Județean Prahova a vrut să oblige firma de termoficare Termoficare Prahova SA să asigure apa caldă în municipiul Ploiești, printr-o ordonanţă preşedinţială, dar n-ar fi știut cărei instanțe de judecată să se adreseze.

Vicepreşedintele CJ Prahova, Cristian Apostol, a declarat, pentru Agerpres, că acţiunea a fost depusă de către ADI Termo Prahova la instanţa de Contencios Administrativ a Tribunalului Prahova, numai că nu această instanță avea competența teritorială să judece solicitarea.

„Declină soluţionarea cauzei

Solutia pe scurt: TRIBUNALUL PRAHOVA SECTIA A II-A CIVILA DOSAR NR.3517/105/2022 MINUTA HOT: 26.08.2022 Admite excepţia necompetentei teritoriale, invocate din oficiu. Declina competenta de solutionare a cauzei in favoarea Judecatoriei Ploiesti. Definitiva. Pronuntata in Sedinta publica, astazi 26.08.2022 prin punerea solutiei la dispoziţia partilor prin mijlocirea grefei instantei. Preşedinte, Document: Hotarâre 163/2022 26.08.2022”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

O cerere similară a fost depusă şi de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova la Judecătoria Ploiești. Deocamdată acest dosar nu a primit un prim termen de judecată, informează ziarulincomod.ro