Capul unui alt doritor al funcţiei supreme în stat picat la testul strângerii de semnături: Liviu Pleşoianu a anunţat că nu a întrunit numărul necesar pentru a se înscrie în cursă

Capul unui alt doritor al funcţiei supreme în stat picat la testul strângerii de semnături: Liviu Pleşoianu a anunţat că nu a întrunit numărul necesar pentru a se înscrie în cursă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un nou nume de pe lista lungă de doritori pentru o candidatură la funcţia supremă în stat a căzut duminică. Liviu Pleşoianu, deputat ales pe liste PSD dar intrat în conflict cu conducerea, a anunţat că nu a reuşit să adune decât 146.328 de semnături şi nu va putea să îşi oficializeze candidatura.

Cu toate acestea, Liviu Pleşoianu susţine că nu se va resemnat aici şi va reveni în forţă alături de „o forţă politică curată” deoarece la alegeri va fi un duel al „impostorilor”.

„Ora 4:30 noaptea. …Am luat bucată cu bucată toate listele cu semnături. Curate, asumate, de la oameni inimoși, s-au strâns exact 146.328. În ultimele cinci zile, cu o mobilizare fantastică, am primit foarte multe semnături. Tot în ultima clipă, de la anonimi „binevoitori” care au considerat că e un bun moment să mă compromită, a venit diferența până la 220.000. Deci, teoretic, în mai puțin de șase ore puteam să-mi depun candidatura. Făcusem programare pentru ora 10:00. Doar că nu sunt genul de om căruia entuziasmul îi întunecă rațiunea… Am verificat împreună cu consilierul meu și cu câțiva oameni foarte apropiați, listă cu listă, semnătură cu semnătură, absolut tot! Și am constatat că niște persoane anonime foarte drăguțe tocmai mă „ajutau” pe ultima sută de metri să depun câteva zeci de mii de semnături produse la… un minunat xerox color. Știți care e cel mai grav lucru atunci când depui niște liste cu semnături? Să fie xeroxate… Știți de ce? Simplu… În cazul unei liste normale, cel care semnează jos își asumă responsabilitatea penală în cazul în care semnăturile nu sunt autentice. În schimb, în cazul unor liste xeroxate, responsabilitatea îi revine celui care le depune… Și e firesc să fie așa! Mai ales atunci când nu vorbim despre câteva zeci, ci despre câteva zeci de mii…

…Două scurte concluzii, atât cât mai pot scrie după multe nopți nedormite:

1. Nu am suficiente cuvinte frumoase pentru a-mi exprima recunoștința pentru toți cei care ați semnat sau ați strâns semnături pentru mine! Cu tot boicotul din toate direcțiile, fără să vă plătească nimeni, ați reușit o performanță extraordinară! Vă mulțumesc din toată ființa mea! Sunteți dovada vie că țara asta mai are o șansă…

2. Dacă eram pur și simplu în situația de a nu fi strâns toate semnăturile necesare, aș fi fost poate tentat să ma resemnez pentru o vreme. Însă am a le mulțumi pentru ceva foarte important „binevoitorilor” anonimi care au vrut să mă „ajute” să mă compromit: m-ați enervat atât de rău, încât nu numai că nu o să tac, dar o să fiu de 100 de ori mai vocal de aici înainte! În plus, s-ar putea întâmpla ca celor care au semnat în mod real pentru mine să le treacă prin cap că e nevoie de o forță politică nouă, CURATĂ!

Sunt un om egal cu sine, integru, CURAT! Și așa voi rămâne și de aici înainte! În plus, din păcate pentru „binevoitori”, mă și duce capul…

Urmează, până pe 10 noiembrie, marele FESTIVAL AL IMPOSTORILOR. Între timp, o Românie cu adevărat CURATĂ începe să strângă rândurile…

Fie să FIM, OAMENI LIBERI!”, a scris Liviu Pleşoianu pe Facebook.

Până acum s-au înscris oficial în cursa pentru Cotroceni: Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu şi Kelemen Hunor. Candidatura lui Viorel Cataramă a fost respinsă pentru că aproape 100.000 de semnături prezentau „elemente de similititudine”.

Duminică este ultima zi în care doritorii se mai pot înscrie la Biroul Electoral Central.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`