Plenul Parlamentului se reunește pentru a valida propunerea de numire a lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al SIE

Publicat: 28 02. 2012, 08:56
Foto: bucurestifm.ro

Plenul Parlamentului se reunește marți pentru a valida propunerea de numire a lui Teodor Meleşcanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, informează Agerpres.

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a fost propus de președintele Traian Băsescu pentru funcţia de director al SIE.

Imediat după anunțul președinției, președintele PNL Crin Antonescu, a anunţat că va cere excluderea din partid a lui Teodor Meleşcanu, însă senatorul a preferat să se autosuspende din partid.

De asemenea, Meleșcanu a precizat că a acceptat propunerea ”considerând că ea poate contribui la consolidarea practicii instituite de preşedintele Traian Băsescu de a numi la conducerea serviciilor de informaţii persoane care fac parte din opoziţia parlamentară şi nu din majoritate şi că renunţarea la această practică, din cauza crizei parlamentare, ar avea un efect negativ asupra evoluţiei pe viitor a sistemului politic românesc.”

Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase a anunțat că că şedinţa Birourilor Permanente reunite va avea loc începând cu ora 9:30, după care se va avea loc audierea în comisiile de specialitate a lui Teodor Meleşcanu.
Vicepreședintele Senatului Petru Filip a anunțat că ședința camerelor reunite ale Parlamentului va avea loc la ora 13:00, în cadrul ședinței respective urmând a fi numit directorul SIE.

”Audierea domnului Meleșcanu va avea loc astăzi, la ora 10:30 (…) Va fi o ședință comună a comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională împreună cu comisia specială pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SIE” a mai anunțat Filip.

Președintele comisiei SIE are obligația convocării comisiei, pentru că aceasta s-a decis de către cele două camere ale Parlamentului, a precizat Filip. Afirmația vine în contextul în care Victor Ponta a declarat luni că președintele comisiei SIE este de la PSD și nu va  convoca comisia.

Postul de director al SIE a rămas vacant după plecarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe 8 februarie, și numirea acestuia în funcția de prim-ministru.

Vicepreședintele Senatului despre audierea lui Teodor Meleșcanu

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />