UPDATE // Camera Deputaților a decis: Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, rămâne fără imunitate parlamentară (VIDEO)

Publicat: 27 10. 2020, 08:14

UPDATE // Nicolae Bănicioiu rămâne fără imunitatea parlamentară. Deputații s-au pronunțat în urmă cu puțin timp, au votat: 202 voturi pentru și 12 împotrivă. Votul din Parlament era unul previzibil, după ce Comisia Juridică a dat un aviz favorabil pentru urmărirea penală a lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Tineretului și al Sănătății în România.

Totodată, Nicolae Bănicioiu a spus că nu mai candidează la un nou mandat de parlamentar, tocmai pentru a se pune la dispoziția justiției. El este acuzat că în perioada 2012 – 2014 ar fi primit nu mai puțin de 3,9 milioane de lei, bani pe care susțin procurorii DNA, i-ar fi solicitat pentru a interveni pe lângă ministrul Sănătății de la acea vreme, pentru a menține și a pune în funcții anumite persoane tolerate de acesta, dar și de un grup de oameni de afaceri din jurul său.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Știrea inițialăPlenul Camerei Deputaților dezbate și votează marți, solicitarea Direcției Naționale Anticorupție, cu privire la radicare imunității lui Nicolae Bănicioiu. În cazul fostului ministrul al Sănătății s-a cerut urmărirea penală pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată, scrie Agerpres.

Ședința ar urma să înceapă în cursul zilei de marți, de la ora 11.00, iar votul va fi unul secret, cu bile, fiind astfel necesară prezența fizică a deputaților. Todoată, Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis vineri ridicarea imunității lui Nicolae Bănicioiu. S-au înregistrat 19 voturi „pentru” şi 2 voturi „împotrivă”, după cum precizează sursa citată mai sus.

Nicușor Halici, președintele comisiei a precizat deputații juriști au dorit să nu împiedice aflarea adevărului, prin votul dat în cursul zilei de vineri. „Nicolae Bănicioiu a susţinut că nu are nimic de ascuns în faţa instanţei şi Parchetului şi nu se consideră vinovat de ceea ce a fost identificat în dosarul deschis in rem”, a precizat Halici.

Nicolae Bănicioiu susține că toate acuzațiile sunt minciuni

Totodată, el a ținut să menționeze că în solicitarea formulată de DNA „sunt specificate elemente care duc în zona de infracţiune”.

Nicolae Bănicioiu a fost la rândul său prezent la ședința de vineri, susținând că este nevinovat. „Sunt nişte minciuni. (…) Poziţia mea este foarte clară. Eu vreau să ajungem cât mai repede cu discuţia pe fond. Până acum nu am fost audiat, nu înţeleg de ce nu am fost audiat. Mi-a spus doamna avocat şi înţeleg din multe păreri juridice că puteam fi audiat de câte ori era nevoie. Nu mai candidez. Să stea lumea liniştită. Vreau eu să lămurim practic chestiunea asta şi văd cum e posibil totuşi ca în România denunţătorul să fie crezut absolut oricând, dar să rămână cu tot, să i se ofere protecţie, imunitate şi orice. Pot să-mi ia imunitatea şi orice că oricum le-am dat-o eu”, a explicat fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.