"PLEACĂ!" – Mesaj dedicat "intrușilor!": Gabriela Firea nu renunţă la tema "Străinului" din campania prezidenţială şi îi atacă cu aceleaşi metode pe contracandidații soțului său la Primăria Voluntari (FOTO)

Publicat: 17 03. 2016, 14:30

Politicienii au intrat deja în febra alegerilor. În mediul online atacurile sunt din ce în ce mai virulente. Zilele trecute, senatorul Gabriela Firea a sărit în ajutorul soțului său, Florentin Pandele, desființând un posibil contracandidat al acestuia la Primăria localității Voluntari.

Este vorba despre deputatul liberal Thuma Hubert, pe seama căruia senatoarea PSD şi cel mai probabil candidat din partea partidului la primăria Capitalei a găsit de cuviinţă să experimenteze din nou "tema Străinului", temă aplicată fără succes în campania prezidenţială de echipa lui Victor Ponta împotriva lui Klaus Iohannis.

Mesajele Gabrielei Vrânceanu Firea sunt distribuite și de pagina “Voluntari pentru NOI”, un cont de Facebbok "dedicat" celor care trăiesc în localitatea condusă de Pandele.

Citeşte şi: TALENTATUL DOMN PANDELE: CUM CHELTUIE BANUL PUBLIC ÎN VOLUNTARI SOŢUL CANDIDATEI PSD LA PRIMĂRIA CAPITALEI, GABRIELA VRÂNCEANU FIREA

Surpriză: pe acest cont, asumat se pare de familia Pandele – Firea, sunt postate o serie de mesaje împotriva "străinilor" de comună, după stilul consacrat de şefa de campanie a PSD la alegerile prezidenţiale.

“Voluntari pentru NOI” a postat o fotografie cu mesajul “PLEACĂ!”. Imaginea este însoțită de texte precum “Celor care nu sunt voluntăreni și doresc să ne păcălească” sau “Dedicată unui intrus care crede că împărțind flori ne poate păcăli”.

Mesajele amintesc de declarațiile făcute de Gabriela Firea în campania electorală pentru prezidențiale. Se pare că senatoarea PSD și oamenii din jurul acesteia au o aversiune față de vorbitorii de limbă germană.

În campania electorală din noiembrie 2014, aceasta și-a justificat gestul de a-i îndemna pe români să nu voteze cu Iohannis menționând că acesta este străin și pe deasupra nu are nici copii. “Iohannis este străin și nu are copii”, a declarat la vremea respectivă Firea.

Ulterior, senatoarea PSD a fost reclamată la CNCD pentru afirmațiile sale.

Tot pe acest cont de Facebook sunt distribuite şi mesajele Gabrielei Vrânceanu Firea preluate de pe pagina sa de Facebook, unde e atacat din nou posibilul contracandidat al lui Florentin Costel Pandele la Primăria Voluntari. Vicepreședintele social-democraților a mizat în atacul său îndreptat spre PNL pe faptul că deputatul liberal Thuma Hubert, vehiculat drept posibil candidat în Voluntari, a fost condamnat de ICCJ la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție.

"Dragii mei, iata cu cine defileaza liberalii prin Ilfov! Directorul de campanie si cel care trage sforile este un condamnat penal la 6 luni de inchisoare cu suspendare – deputatul Thuma Hubert. Curatirea clasei politice clamata de liberalii de la varf nu a ajuns si in Ilfov! Mai avem sperante?”, a scris Firea pe Facebook.

Hubert Petru Ştefan Thuma a absolvit gimnaziul, cursurile post universitare și universitatea la Viena. Ulterior a lucrat pentru mai multe companii austriece, iar de câțiva ani face parte din grupul PNL.