Planurile de preluare a guvernării precipită lucrurile în noul PNL: Predoiu ar încerca să-l debarce pe Blaga pentru a ajunge premier

Publicat: 12 01. 2015, 10:00
Foto: adevarul.ro

Liderii PNL au anunțat că obiectivul major al noului PNL este să preia guvernarea în anul 2015, fie prin provocarea de alegeri anticipate, fie prin înlăturarea actualului executiv printr-o moțiune de cenzură.

În acest context, negocierile între liberali au crescut tensiunea în partid. Liderii vechiului PNL au lansat un fitil în interiorul vechiului PDL: premierul va trebui să fie și lider de partid. Acest lucru l-a făcut să explodeze pe Cătălin Predoiu, care a încercat să-și caute sprijin în vechiul PDL pentru a-l debarca pe liderul Vasile Blaga.

”Cătălin e foarte supărat. A citit și în presă, a mai auzit de la unul de la altul că nu va fi el premierul și a încercat. Nu a avut nicio șansă, pentru că Blaga s-a prins rapid. Dacă ați remarcat a ținut să-l liniștească și public, atunci când i-a transmis că liderul de partid nu trebuie să fie și prim-ministru”, au declarat surse din PDL pentru stiripesurse.ro.

Încercarea lui Predoiu a fost un eșec.  “Dă din coate tare de tot. Am auzit că deja face promisiuni de funcții pentru cei care l-ar susține să ajungă prim-ministru. Am auzit că a încercat la Flutur, dar nu a ținut cont că ăla e prieten cu Blaga de când lumea”, mai precizează sursele citate.

Acțiunea lui Cătălin Predoiu ar punea avea consecințe grave ținând cont de faptul că Vasile Blaga a aflat planul acestuia.