Planul de rezervă al UDMR: O opoziție constructivă și guvernarea cu PSD, în cazul ruperii USL

Publicat: 17 12. 2012, 11:10

UDMR dispune de un plan secundar în cazul în care discuțiile pentru formarea unei alianțe cu USL vor eșua, ținând cont de opoziția puternic în acest sens din partea PNL și PC, notează Gândul.

Se pare că maghiarii s-ar putea îndrepta către o opoziție constructivă, respectiv obținerea de resurse pentru comunitatea lor, și către o eventuala guvernare alături de PSD, în cazul în care USL se va destrăma.

Crin Antonescu a afirmat în nenumărate rânduri că nu este de acord cu o intrare a UDMR la guvernare și că o astfel de posibilitate este puțin probabilă. De asemenea, fondatorul PC, Dan Voiculescu, a declarat că o coabitare între USL și UDMR este greu de închipuit. (Detalii AICI)

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că zeci de cetățeni maghiari au telefonat la sediul central al social democraților pentru a cere ca UDMR să nu intre la guvernare.

Am primit zeci de telefoane de la cetățenii maghiari care zic să nu„, a spus Dragnea. (Detalii AICI)

Astfel, după ce multe voci din PSD, liderul PNL și fondatorul PC s-au declarat împotriva alianței cu UDMR, Victor Ponta pare a fi rămas singurul care dorește cooptarea maghiarilor.