Pițurcă: Grecia pleacă ca favorită, va fi o confruntare dificilă pentru noi

Pițurcă: Grecia pleacă ca favorită, va fi o confruntare dificilă pentru noi

Selecționerul Victor Pițurcă a vorbit despre șansele tricolorilor de a se califica la Mondialele din 2014, în cadrul unui interviu acrodat site-ului oficial FIFA, spunând că speră ca a treia oară să fie cu noroc.

Pițurcă a făcut astfel o aluzie la cele două calificări ale naționalei la Euro 2000 și Euro 2008, sperând ca România să ajungă pe mâna sa la Campionatul Mondial Brazilia 2014.

În ciuda acestei dorințe, selecționerul român a recunoscut valoarea grecilor și crede că dubla manșă va fi una dificilă pentru jucătorii săi.

„Da, am fost fericit că am picat cu Grecia, pentru că este un adversar de un nivel accesibil. Este bine că n-am picat cu Portugali, Croaţia – echipe foarte puternice, cu jucători foarte valoroşi. După cum am mai spus, Grecia este de asemenea o echipă puternică, care n-a pierdut prea multe meciuri în ultima vreme şi a câştigat majoritatea. Au adunat 25 de puncte în grupa lor şi au câţiva jucători foarte experimentaţi. Va fi o confruntrare dificilă pentru noi”, a spus Pițurcă.

Despre elevii săi, antrenorul spune că nu sunt la fel de talentați ca generația din 1994, însă a precizat că aceștia compensează prin forță.

„Nu avem jucători de înaltă calitate, dar ei sunt foarte determinaţi, abili şi, mai presus de toate, ei formează un grup foarte puternic. Este un grup care sper că va creşte exponenţial şi îşi va pune amprenta atât la nivel european, cât şi mondial”, a mai spus acesta.

Totuși Pițurcă a încheiat într-un ton amar, spunând că meciurile vor fi extrem de dificile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`