Petre Daea: „Dintr-un camion de lăcuste nu poţi să faci nici o lingură de făină”

Petre Daea: Dintr-un camion de lăcuste nu poţi să faci nici o lingură de făină
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut noi declarații despre autorizarea unor insecte ca alimente noi în UE. Ministrul consideră că „nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alţii”.

Ptere Daea, noi declarații despre alimente din lăcuste

Petre Daea a spus în emisiunea Prima News că „dintr-un camion de lăcuste nu poate fi obţinută nici măcar o lingură de făină”.

„Să-l dezvoltăm prin componenta lui şi să îl dezvoltăm prin ceea ce trebuie să transmitem oamenilor de fiecare dată, în aşa fel încât să conştientizăm că suntem pe un traseu al respectării gusturilor, dar în acelaşi timp să nu ieşim din vadul pe care l-am cunoscut de-a lungul vremii şi pe care l-am făcut de-a lungul vremii.

Şi sunt şi constant în ceea ce afirm de fiecare dată şi cu diverse ocazii, spunând tot timpul că nu este cazul să salivăm la orice propunere pe care o fac unii sau alţii şi nici nu putem să salivăm decât dacă ne place şi nouă.

Nu ne plac nici greierii, nu ne plac nici lăcustele. Ne place laptele, ne plac produsele pe care le-am realizat de-a lungul vremii şi pe care le putem realiza în România, ştiind că avem, har Domnului, de toate, avem unde, avem cu ce, avem cu cine să facem hrana necesară populaţiei”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`