Petiție PNL pentru modificarea legii recursului compensatoriu: ”Legea PSDragnea a fost votată în de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca pe lângă hoți, violatori, criminali și tâlhari să scape și corupții lor”

Publicat: 16 01. 2019, 14:03

Deputatul PNL Florin Roman a lansat o petiție online pentru modificarea legii recursului compensatoriu, care a dus la eliberarea, înainte de termen, a peste 11.000 de deținuți. Roman este inițiatorul unui proiect de lege potrivit căruia cei care comit infracțiuni cu violență, omor, tentativă de omor, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de predeverile legii recusrului compensatoriu și le cere românilor să semneze petiția pentru susținerea acestui proiect, informează HotNews.ro.

„În câteva ore, aproape 1.000 de oameni au semnat pentru ca tâlharii, criminalii, violatorii sa nu se mai poata libera timpuriu în baza regimului compensatoriu. (…) Aproape 11.000 de infractori au fost eliberați mai devreme. 700 s-au reîntors deja după gratii. Circa 200 de români au căzut victime din nou violențelor acestor recidiviști, care în libertate au comis crime, tentative de omor, violuri sau tâlhării. Legea regimului compensatoriu depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Prună, a fost preluată de Tudorel Toader, iar de la 3 zile pe lună, s-a ajuns la 6 zile pe lună, reducere a pedepsei pentru fiecare lună de pedeapsă executată. Legea PSDragnea a fost votată în Parlament în Iunie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca pe lângă hoți, violatori, criminali și tâlhari să scape și corupții lor!”, a precizat Florin Roman.

Liberalul a anunțat că listele cu semnatarii petiției le vor fi prezentate lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Tudorel Toader.