Persoanele cu boli contagioase nu vor mai putea călători cu trenul. Grindeanu: „E o reglementare de bun simţ”. Ciolacu: „Nu înseamnă că sunt lăsate în câmp” (VIDEO)

Publicat: 31 07. 2024, 16:12
Sursa foto: Captură Video - Partidul Social Democrat / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu (PSD) și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (PSD), au apărat modificarea Regulamentului privind transportul pe căile ferate din România, prin care persoanele bolnave ar urma să nu mai poată călători cu trenul.

Grindeanu și Ciolacu, despre noua propunere legată de călătoriile cu trenul

Întrebat despre propunerea ca persoanele bolnave să nu mai poată călători cu trenul, Sorin Grindeanu a răspuns: „E o reglementare europeană, una pusă în dezbatere publică şi e foarte bine că au loc aceste dezbateri. Până la urmă, ăsta e rostul. Nu e un lucru inventat de CFR sau de minister. (…) Mie mi se pare corect (…) E o reglementare de bun simţ, că dacă ai o boală superconagioasă poţi să o împrăştii la toată lumea”.

Toodată, chestionat cine va face triajul persoanelor bolnave, ministrul Transporturilor a răspuns: „Probabil că normele de aplicare vor veni în perioada următoare. Nu e invenţia celor de la CFR Călători”.

Premierul Marcel Ciolacu a intervenit și el în discuție cu o completare: „Asta nu înseamnă că opreşte cineva trenul să-l lase pe om în câmp”.

Persoanele bolnave nu vor mai putea călători cu trenul

Amintim că Ministerul Transporturilor propune modificarea Regulamentului privind transportul pe căile ferate din România, astfel încât „persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalţi călători” nu vor mai putea călători cu trenul.

Potrivit regulilor acum în vigoare, persoanele bolnave pot călători dacă plătesc rezervarea întregului compartiment.

Și CFR a precizat că noua prevedere ţine cont de reglementările europene şi că toți operatorii de transport pe calea ferată vor trebui să o aplice.