Pensionarii cu dizabilități, protest după recalcularea pensiilor. Alexandru Dimitriu (USR): A fost ticăloșia pe care au făcut-o cei de la PSD și PNL (VIDEO)

Pensionarii cu dizabilități, protest după recalcularea pensiilor. Alexandru Dimitriu (USR): A fost ticăloșia pe care au făcut-o cei de la PSD și PNL (VIDEO)
Sursa foto: Alexandru Dimitriu / Facebook

Alexandru Dimitriu, consilier local USR în Sectorul 5, a declarat că persoanele nevăzătoare și cu dizabilități pe bună dreptate protestează după recalcularea pensiilor, vina fiind exclusiv a celor de la PSD și PNL care au elaborat noua Lege a pensiilor. El a respins categoric că o vină ar avea-o și Comisia Europeană.

Dimitriu a mai spus că aleșii USR au atras atenția Puterii, încă de când legea era în dezbatere parlamentară, că există probleme, dar PSD și PNL au respins în bloc amendamentele lor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Dimitriu (USR), despre problemele generate de noua Lege a pensiilor

„Asta e ticăloșia pe care au făcut-o cei de la PSD și PNL. Invocă acum PNRR, în condițiile în care nu scrie acolo cum trebuie s-o faci (reforma pensiilor). Însă da, pentru a fi în acord cu Comisia Europeană, în momentul în care ai făcut proiectul te-ai dus la Comisie și spui ”asta e reforma pe care vrem s-o facem”. Și odată ce Comisia a spus ”da”, l-au implementat. Și dacă acum vrei să-l modifici, în mod evident trebuie să fie OK și Comisia, că altfel îți încalci inclusiv niște obligații diplomatice, că acolo ai avut o convenție.

Acest lucru cu siguranță se poate face, dar trebuie să-și miște piciorușele, ca să nu spun altceva, domnii de la PSD și PNL, să discute cu Comisia și să rezolvăm rapid această problemă pentru că e de noapte minții să ai în stradă acești oameni.

Încă ceva: toate lucrurile astea au fost spuse în cadrul comisiilor la Parlament, la Camera Deputaților, de colegii mei din USR. Am în față videourile în care Oana Țoiu (deputată USR) le explica aceste lucruri celor de la PSD, care au mers drept înainte cu respingerea amendamentelor”, a declarat Alexandru Dimitriu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)