Câte pensii speciale sunt în România și cât s-a plătit pentru ele anul trecut

Câte pensii speciale sunt în România și cât s-a plătit pentru ele anul trecut

Eugen Teodorovici a anunțat, luni, că vrea să aplice o ”taxă de solidaritate” pentru pensiile speciale care depășesc un anumit plafon. Ministrul Finanțelor a avansat un plafon de 10.000 de lei, dar a precizat că nu e sigur și o decizie în acest sens urmează să fie luată. Ulterior, el a spus că taxa se va aplica tuturor pensiilor mari, nu doar celor speciale.

În România se plătesc anual aproape 160.000 de pensii speciale. Anul trecut au fost bugetate peste 9 miliarde de lei pentru plata lor, din care peste 8 miliarde pentru pensiile militare de stat și 1 miliard pentru plata pensiilor de serviciu, informează HotNews.

DEZVĂLUIRI ȘOC DESPRE ANDREEA MARIN. ESTE VORBA DESPRE SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

MAI a precizat că, în anul 2018, numărul beneficiarilor de pensie militară de stat a fost de 83.076. Din date neoficiale, puțin peste 1.200 de pensii depășesc 10.000 de lei. Ultimele date disponibile, la nivelul anului 2016, menționau un număr de circa 75.000 de beneficiari de pensii speciale din cadrul MApN.

De pensii de serviciu beneficiază cei care au fost procurori, judecători, care au făcut parte din personalul aeronautic, personalul auxiliar în instanțe judecătorești și parchete, funcționari publici parlamentari, diplomați, auditori publici externi ai Curții de Conturi, deputați și senatori. Dintre cele 9.312 pensii de serviciu, puțin peste 4.000 depășesc 10.000, potrivit unor date neoficiale.

RĂZVAN SIMION ARUNCĂ BOMBA ANULUI! DETALII ȘOCANTE DESPRE DANI OȚIL

Urmăriți B1TV.ro și pe
`