Pe fetița mea am născut-o sâmbătă, în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă: Andreea Paul susține o egalitate reală de șanse între femei și bărbați

Publicat: 09 10. 2015, 15:59
Foto: antena3.ro

Andreea Paul scrie într-o postare pe Facebook că susține introducerea unei cote minimale de gen în rândul candidaților din politică.

Pentru ca mesajul său să aibă ecou, Paul povestește că pe fiica sa a născut-o într-o zi de sâmbătă tocmai pentru a nu pierde nicio zi de muncă.

„Numai familia mea și cu mine știm câte sacrificii am făcut pentru a mă dedica politicii, adică dumneavoastră, comunității. Pe fetița mea am născut-o sâmbătă, în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă. Am ajuns unde am ajuns în politică azi datorită altor femei înaintea mea, pioniere în diferite domenii, care au luptat pentru drepturile femeilor, care au deschis noi drumuri și care au făcut posibil acest lucru. Acum am datoria, ca eu însămi, să deschid calea altor femei să facă pasul curajos în politică”, a scris politicianul.

Paul explică faptul că până acum a făcut acest lucru în Satu Mare, Sălaj și în București, iar la nivel național va exista o abordare „mult mai amplă, structurată, legislativă: cota minimală de gen în rândul candidaților”.

Deputata liberală susține că motivul pentru care face acest lucru este că își dorește o „egalitate reală de șanse între femei și bărbați”.

„Nu pretind că știu tot ceea ce-și doresc femeile. Dar știu că trebuie să aibă o șansă egală cu bărbații. Stiu că trebuie să fiu mult mai curajoasă în dărâmarea barierelor de gen. Când ai abia 11% femei în Parlament și doar 20% femei în echipele guvernamentale și prezidențiale este evident că aceste bariere încă persistă grav. Amica mea, vicepreședinta Parlamentului spaniol, avocată de forță, mi-a spus azi că ea nu ar fi ajuns în politica înaltă fără legea cotelor de gen”.