PDL a contestat Legea electorală la Curtea Constituțională. Ponta: Contestația a fost depusă „la mișto”

Publicat: 31 05. 2012, 12:42

UPDATE 15: 40: În replică, premierul Victor Ponta susține că PDL a contestat Legea electorală la Curtea Constituțională „la mișto”.

„Orice copil de la liceu ştie că în Constituţie este sistemul bicameral, nu puteam noi prin legea uninominalului să modificăm Constituţia. Să ataci la Curtea Constituţională faptul că noi prin lege nu am modificat Constituţia ori este o uriaşă ipocrizie, ori au depus contestaţia la mişto, absolut neserios, ştiind că oricum le va fi respinsă„, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Partidul Democrat Liberal a contestat joi, la CCR, Legea electorală, modificată recent în Parlament prin introducerea votului uninominal pur, într-un singur tur.

Săptămâna trecuă, liderul deputaților PDL, Mircea Toader a anunțat la Știrile B1 TV, că după ce partidul său se va consulta cu specialiștii din formațiune, va ataca adoptarea legii electorale la Curtea Constituțională.

Legea electorală a fost adoptată marți de Camera Deputaților, for decizional în acest caz, cu 180 voturi „pentru”, 30 „împotrivă” şi 26 abţineri.

Proiectul privind sistemul de vot uninominal majoritar a fost inițiat de liderii USL Crin Antonescu și Victor Ponta. În favoarea lui au votat reprezentanții PSD, PNL, UNPR și ai minorităților. Deputații PDL au fost împotrivă, iar reprezentantul UDMR s-a abţinut.

Cu toate acestea,  premierul Victor Ponta a declarat luni că sistemul de vot în două tururi de scrutin este mai corect și ar trebui să se revină la acesta la alegerile din 2016.

Potrivit proiectului adoptat, vor fi aleşi deputaţi şi senatori cei care au câştigat colegiul în care au candidat, iar suplimentar în judeţele în care minorităţile au peste 7%, reprezentare, acestea vor primi în plus un mandat de parlamentar.

PDL contestă Legea electorală

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />