Paula Pîrvănescu (România Renaște) critică noua lege a pensiilor: E trasă de păr din toate punctele de vedere. Sunt foarte multe persoane nemulțumite, afectate negativ (VIDEO)

Publicat: 10 09. 2024, 21:42
Actualizat: 10 09. 2024, 21:42
Sursa foto: Captura B1 TV

Paula Pîrvănescu (Mișcarea România Renaște) a fost prezentă în cadrul emisiunii Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, unde a criticat noua lege a pensiilor, spunând că e o lege “trasă de păr din toate punctele de vedere”.

„Sunt foarte multe persoane nemulțumite, sunt foarte multe persoane afectate negativ”

Pîrvănescu a ținut să sublinieze faptul că sunt foarte multe persoane nemulțumite și persoane afectate negativ.

“Calcule greșite. Încă o dată se confirmă faptul că la solicitarea președintelui Iohannis, unde s-a dorit ca această coaliție de guvernare să ofere stabilitate, nu face nimic altceva decât să trecem de la predictibilitate la adaptabilitate. De ce? Pentru că noi facem acum o lege a pensiilor, trasă de păr din toate punctele de vedere, sunt foarte multe persoane nemulțumite, sunt foarte multe persoane afectate negativ, în acest context, în ideea în care, până în anul 2030, vine perioada de pensionare a decrețeilor.

La calculele făcute de experți, avem un număr de peste 6 milioane și jumătate de pensionari, ceea ce ne duce pe noi, atunci, la maturitatea decrețeilor la un grad de sărăcie peste Siria. Astăzi, aș întreba eu cam ce planuri are Guvernul României în această coaliție instabilă, din punctul meu de vedere și se confirmă inclusiv în seara aceasta, că sunt foarte multe neînțelegeri între cele 2 partide aflate la guvernare.

Ce facem noi cu persoanele care urmează să intre în sistemul de pensionare din 2030? Ce facem noi cu alocațiile copiilor și ce facem noi cu gradul de sărăcie ridicat în rândul copiilor? Și aici vorbim de copii, undeva între 300 și 500.000 de copii care seara se culcă flămânzi. Care sunt, astăzi, politicile Guvernului, ale coaliției pentru a reduce aceste situații?”.