Paul Stănescu nu va ocupa un loc în viitorul guvern PNL-PSD-UDMR, a dezvăluit președintele social-democraților, Marcel Ciolacu. „Domnul Paul Stănescu nu va intra la guvernare. Am şi vorbit cu dânsul punctual. Cică: Marcele, încearcă, că mă tot văd pe la televizor, cineva rămâne la partid, secretarul general rămâne la partid”, a afirmat Matrcel Ciolacu, marţi seară, la România TV.
Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a dezvăluit câteva din numele viitorilor miniștri PSD. Acesta a precizat că Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose vor eercita mandate de miniștri în viitorul cabinet.
„E o situaţie atât de explozivă şi social, şi economic, şi sanitar încât nu mai avem timp să inventăm oameni în actul de guvernare”, a explicat Ciolacu.
El a spus într-un alt interviu că și Rafila, și Dîncu se pot regăsi de asemenea în viitorul guvern:
„Colegii cer ca prima linie a partidului, oamenii cu cea mai bună expertiză – şi Mihai Tudose, şi Sorin Grindeanu au fost prim miniştri, Rafila e un specialist, şi domnul Dîncu a fost vicepremier, a condus Ministerul Dezvoltării, are o experienţă şi doamna Gabriela Firea, administrativă în primul rând – da, eu o să solicit colegilor să mergem cu prima linie în acest moment dificil. Ce mi-au cerut colegii – iarăşi o premieră în Partidul Social Democrat – să nu facem niciun rabat la niciun minister, dacă vom negocia să nu mergem cu cineva care nu este pregătit pentru acel minister. Şi aşa va fi”, a afirmat Marcel Ciolacu la Antena 3.
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că în interiorul formațiunii, s-a discutat informal despre posibilitatea ca el să fie propunerea de premier a social-democraților.
Președintele PSD a explicat motivul pentru care social-democrații intră la guvernare: „Am hotărât să ne implicăm pentru stabilizarea României. Nu e prima dată când PSD stabilizează România după guvernările de dreapta. (…) Nu putem să stăm acasă să ne uităm la sondaje şi să vedem cât de mult creştem”.
Întrebat, la România TV, dacă negocierile dintre PSD şi PNL au fost susţinute de preşedintele Klaus Iohannis, Ciolacu a răspuns: „Faptul că nu s-au urgentat consultările la Cotroceni arată că există o disponibilitate de a lăsa partidele să poată discuta. E un accept tacit al preşedintelui faptul că nu ne-a chemat la consultări”.