Partidul Social Românesc contestă noua siglă a Mișcării Populare la Tribunalul București

Publicat: 29 10. 2015, 15:29
Foto: evz.ro

Partidul Social Democrat vrea să conteste la Tribunalul București folosirea în noua siglă de către Partidul Mișcarea Populară a inimii – însemnului PSRO, conform unui comunicat de presă, informează Agerpres.

Cei din partidul PSRO consideră că Traian Băsescu folosește însemnul partidului ca „tertip” pentru atragerea de „voturi nemeritate”.

„Faptul că Traian Băsescu încearcă, prin această metodă neortodoxă, să inducă electoratul în eroare, mai ales că buletinele de vot pe care cetățenii vor pune ștampilele sunt alb-negru, ceea ce face confuzia și mai probabilă, este tocmai realitatea că a decis să renunțe la vechea siglă a PMP. Văzând că alegerile se apropie, recurgerea la acest tertip a reprezentat, pentru Traian Băsescu, calea cea mai rapidă de a lua voturi nemeritate, moralitatea fiind lăsată deoparte, corectitudinea față de electorat fiind neimportantă, iar tot ce contează constă într-un număr cât mai mare de ștampile puse pe o siglă plagiată”, se precizează în comunicatul de presă.

Membrii partidului PSRO sunt de părere că în acest caz este încălcat articolul , alin. 1 din Legea partidelor politice nr. 14/ 2003 republicată, care prevede că „fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată și semn permanent proprii, iar denumirea integrală, denumirea prescurtată și semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea acelorași simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate”