Partidul Dianei Șoșoacă nu a fost primit în noul grup europarlamentar „Europa Naţiunilor Suverane”

Publicat: 10 07. 2024, 23:57
Foto: Inquam Photos / George Călin

SOS România, partidul Dianei Șoșoacă, nu a fost acceptat în noul grup europarlamentar „Europa Naţiunilor Suverane”. Acest partid are doi europarlamentari, după alegerile din 9 iunie – pe Luis Lazarus și pe Șoșoacă.

Partidul SOS România, respins de un grup europarlamentar

Înființarea noului grup europarlamentar a fost anunțată oficial marți, de liderul partidului ultranaţionalist şi xenofob ceh SPD, Tomio Okamura.

„Europa Naţiunilor Suverane” mai include partidul de extrema dreaptă german Alternativa pentru Germania (AfD), dar și alte partide mici din Bulgaria, Cehia, Franţa, Lituania, Polonia, Slovacia, Spania şi Ungaria.

„La cererea noastră, grupul a respins cererea partidului SOS România de a adera”, a declarat Laszlo Torozckai, membru al partidului ungar Patria Noastră, într-o postare pe social media citată de Agrepres și G4Media.

Partidele de extremă dreapta, suveraniste sau eurofobe din Parlamentul European mai au alte două grupuri: „Patrioţi pentru Europa” (84 de membri) şi „Conservatorii şi Reformiştii Europeni” (ECR, 78 de membri). Grupul „Europa Naţiunilor Suverane” are 28 de membri, dintre care 14 sunt din AfD.