Parlamentul a ratificat Tratatul EURATOM. Ludovic Orban: Este o decizie istorică (VIDEO)

Parlamentul a ratificat Tratatul EURATOM. Ludovic Orban: Este o decizie istorică (VIDEO)

Parlamentul României a ratificat, miercuri Tratatul EURATOM, de care depinde accesarea de fonduri prin mecanismul de redresare și reziliență. Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților și lider al PNL, a calificat votul din Lagislativ drept o „decizie istorică”. Votul a avut loc în plenul reunit după ce premierul Florin Cîțu a prezentat Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ludovic Orban, despre ratificarea Tratatului EURATOM:Fără ratificarea de către fiecare Parlament, această enormă șansă de relansare economică nu ar fi putut să intre în implementare

”Astăzi, Parlamentul României a adoptat o decizie istorică, decizia de ratificare a Tratatului UE, a EURATOM. Vreau să relev încă o dată importanța acestei ratificări. Pentru ca facilitatea de redresare și reziliență decisă la nivel european să poată fi implementată este indispensabilă ratificarea de către toate Parlamentele țărilor UE a acestei modificări a Tratatului. Fără ratificarea de către fiecare Parlament, inclusiv de către Parlamentul României, această enormă șansă de relansare economică nu ar fi putut să intre în implementare.

Mă bucur că în ciuda unor frecușuri, foarte multor discuții, Parlamentul României și toate formațiunile politice care au fost prezente la vot au dat dovadă de responsabilitate și, prin acest vot, am arătat că noi suntem țară a UE și vrem să susținem toate planurile de la nivel european care urmăresc relansarea economică și reziliența.

La noi a fost un pic mai dificil decât în alte Parlamente pentru că, în conformitate cu prevederile Constituției României, pentru ratificarea Tratatului era necesară o majoritate calificată de două treimi dintre depuații și senatorii care formează Parlamentul. Pe lângă voturile certe ale parlamentarilor din grupurile ale PNL, USR-PLUS, UDMR și grupului minorităților naționale, pentru a putea realiza această majoritate calificată, aveam nevoie și de votul uneia sau altele dintre formațiunile din opoziție”, a spus Ludovic Orban.

Parlamentul a ratificat Tratatul EURATOM. Ludovic Orban: Este o decizie istorică

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie