Parlamentarii urmăriți penal care au intrat în Parlament: Nume precum Ion Stan, Victor Paul Dobre și Dan Voiculescu

Parlamentarii urmăriți penal care au intrat în Parlament: Nume precum Ion Stan, Victor Paul Dobre și Dan Voiculescu

Deşi sunt urmăriţi penal sau chiar judecaţi, au reuşit să intre în Parlament. Este vorba despre politicieni precum Ion Stan, Mircea Banias, Victor Paul Dobre, Nicolae Bădălău sau Dan Voiculescu, care sunt acuzaţi în principal de fapte de corupţie.

Mai mult, pentru Ion Stan, procurorii ceruseră chiar arestarea preventivă.

Deputatul social-democrat Ion Stan, acuzat de două infracțiuni de trafic de influență, a câștigat un nou mandat, în Colegiul 3 Voinești pentru Camera Deputaților, cu 66 la sută din voturile electorilor.

În urmă cu câteva zile, ministrul Justiției, Mona Pivniceru, i-a transmis președintelui Camerei Deputaților solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de încuviințare a arestării preventive a lui Ion Stan.

Potrivit DNA, Ion Stan i-a solicitat denunțătorului său, omul de afaceri Nicușor Dima, să îl ajute financiar în campania electorală. În schimbul banilor, Stan i-a promis omului de afaceri contracte pe bani publici.

Și președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a obținut un nou fotoliu de senator. El este trimis în judecată în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, fiind acuzat de un prejudiciu de aproape 8 milioane de euro.

Mai mult, Dan Voiculescu a fost declarat în luna ianuarie, de instanța supremă, colaborator al fostei Securități.

Norocos al unui mandat de parlamentar este și Mircea Baniaș, care a candidat pentru un nou post de senator. El este cercetat în dosarul „Portul Constanţa”, pentru fapte de corupţie.

La rândul său, liberalul Victor Paul Dobre va intra în Parlament. Şi asta în ciuda faptului că, în august, procurorii DNA au cerut Parlamentului aviz pentru cercetarea penală a fostului ministru delegat pentru Administraţie.

El este suspectat de fapte de corupţie săvârşite la Refendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui. Parlamentul a blocat însă dosarul şi a dat aviz negativ cereriii procurorilor anticorupţie.

De asemenea, şi şeful PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, este cercetat pentru un prejudiciu de 500.000 de euro, prin neplata TVA la tranzacţionarea unui teren de 130 de hectare din Giurgiu. Practic, Bădălău este acuzat de spălare de bani.

Urmăriți penal, dar cu mandate de parlamentari

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)