Parlamentarii se întorc la muncă: Prima sesiune legislativă din 2012, în absența opoziției. Vezi cât costă greva USL

Publicat: 01 02. 2012, 10:52

Vacanţa parlamentară a luat sfârşit. Senatorii şi deputaţii ar trebui să se întoarcă miercuri în bănci. Nu ştim însă câţi dintre ei vor veni la muncă, deoarece opoziţia a anunţat că intră în grevă parlamentară, până la organizarea de noi alegeri.

Parlamentarii USL au anunţat că vor face sacrificii pe perioada boicotului, însă planul lor e neclar. Aleşii nu îşi vor primi indemnizaţiile de şedinţe de plen, dar le vor încasa pe celalte de la Birourile permanente sau comisii parlamentare. Astfel că parlamentarii USL au promis că vor încasa doar indemnizaţiile de bază, în valoare de aproximativ 4.500 de lei, şi suma forfetară, de 9.300 lei, în total aproape 25.000 de lei. Atât ne costă un parlamentar grevist. Victor Ponta a promis că parlamentarii grevişti îşi vor dona şi indemnizaţiile, însă nimeni nu ştie concret cum se va întâmpla acest lucru.


Foto: Adevărul

Mai mult, Adriana Săftoiu a anunţat că pleacă cu totul din Parlament, în semn de protest, şi nu este exclus ca și alţii să îi urmeze exemplul. Noua sesiune parlamentară debutează însă cu o serie de restanţe. Numai la Camera Deputaţilor există peste 600 de iniţiative legislative din sesiunile anterioare.

Premierul Emil Boc speră însă că adversarii politici din USL vor reveni asupra deciziei, pentru că, în acest moment, toată clasa politică trebuie să dea dovadă de responsabilitate.

„Sper şi coalitia și opoziţia să înţeleagă că dacă îşi doresc maşină, diurnă, cazări la hotel în Bucureşti, trebuie să vină la Parlament să-și spună punctul de vedere. Nu înseamnă să ne luam jucăriile să plecăm acasă. Cred că după această perioadă când au anunțat această decizie vor reveni la aspecte mult mai raționale, pentru că repet, revizuirea Constituției nu se poate face fără opoziție. Avem nevoie de 2 treimi. Au votat românii 80% să avem Parlament unicameral, atunci opoziția ignoră ce au spus românii prin vot”, a declarat premierul.

După ideea demisiei în bloc, opoziţia încearcă acum prin greva parlamentară, să pună presiune pe PDL pentru provocarea de alegeri anticipate.

Parlamentarii se întorc la muncă: Opoziția nu se prezintă în plen

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />