Parlamentari PSD și AUR, filmați în timp ce votau la două mâini în ședința în care s-a dezbătut legea bugetului de stat pe 2021 (VIDEO)

Publicat: 02 03. 2021, 10:31

Ședința de luni a plenului reunit în care a fost dezbătul proiectul legii bugetului pe 2021 s-a prelungit mult după miezul nopții și a fost marcată de o serie aproape nesfârșită de contre între parlamentarii puterii și opoziției. Dincolo de tensiunile deja obișnuite, în timpul ședinței nocturne, unii parlamentari au fost surprinși în timp ce votau la două mâini.

Parlamentari PSD și AUR, vot la două mâini în plenul reunit

Este cazul unor aleși de la PSD și AUR, filmați de colegi de la USR PLUS în timp ce votau și în locul altor parlamentari amendamentele de la legea bugetului.

Deputatul AUR Ciprian Titi Stoica a fost suprins de senatorul USR PLUS Irineu Darău în timp ce vota în locul altcuiva.

”Târziu în noapte, încă dezbatem și votăm bugetul pentru anul 2021, într-o ședință prelungită de plen reunit.(…) un parlamentar PSD vota la două mâini. Nici AUR nu se lasă mai prejos: l-am surprins pe Ciprian-Titi Stoica, parlamentar AUR, făcând același lucru. Ce bine ar fi să nu avem hoție măcar în Parlament!”, a scris Irineu Darău pe Facebook, acolo unde a publicat un videoclip cu parlamentarul care votează la două mâini.

Vot la două mâini în Parlament

Și deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu a suprins un moment similar. Prinsă în flagrant a fost de această dată o deputată PSD.

”FLAGRANT!

La această oră târzie din noapte se votează în Parlamentul României, din greu, bugetul României.

Complet ilegal, o doamnă deputat de la PSD, votează și pentru colega de bancă, cu încălcarea flagrantă a Regulamentului.

Pur și simplu nu se pot abține să nu încalce legea pesediștii…

Vai și amar.

După ce au depus 3000 de amendamente la buget în bătaie de joc, nu se obosesc să le voteze.

Cea care și-a lăsat cartela să voteze „singură” se numește Vicol-Ciorbă Laura-Cătălina.

Am aflat cum o cheamă pe doamna de la PSD care a votat la 2 cartele, Matilda Goleac este numele ei și se pare că este la primul mandat.

Învață repede…”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Emanuel Ungureanu a prins în flagrant un parlamentar PSD care vota la două mâini

Martor la un caz de vot dublu a fost și deputatul USR PLUS Filip Havarneanu.

”AUR FURĂ și îmi explică de ce este în regulă. Al 3lea deputat prins în ultima jumătate de oră că votează cu mai multe cartele. Repede au sărit și colegii lui să îi ia apărarea că totul este normal, așa se face. Am sperat că AURUL doar votează cu PSD, nu că le-au luat și din metehnele vechi. Trist. Acesta nu este Parlamentul în care vreau să fiu!”, a precizat Filip Havarneanu.

Parlamentari AUR prinși votând la două mâini

Dezbaterile pe buget vor fi reluate, marți, atunci când ar trebui să aibă loc și vitul final.