Paleologu, despre Oprescu: “Când vine vorba să salveze monumente, bărbăția e bleagă”

Publicat: 24 02. 2011, 15:22
Foto: adevărul.es

Fostul ministru al culturii, Theodor Paleologu, deputat PDL de București, a declarat joi într-o conferință de presă că Bulevardul Uranus este “o mare tâmpenie”. Paleologu îl acuză pe primarul Sorin Oprescu că a demolat ca pe vremea lui Ceaușescu, distrugând o zonă importantă a Capitalei.

„În momentul de față, în Capitală se întâmplă lucruri foarte grave. Este vorba despre devastarea pe care a produs-o Primăria Capitalei în zona Buzești-Berzei. De la Ceașescu până la Oprescu niciodată nu s-a mai demolat atât de mult. Mai ales că această arteră este o enormă tâmpenie, care nu va rezolva absolut deloc problema traficului”, a declarat Paleologu.

De asemenea, Paleologu îl acuză pe primarul capitalei că a fost capabil să exproprieze zeci de case de patrimoniu în vederea demolării, dar nu a fost în stare să exproprieze doua monumente aflate în pericol. „Pe de o parte ești mare barbat, mare super-viril, cand este vorba să distrugi monumente, dar când este vorba să le salvezi, dintr-o dată bărbăția este bleagă. Și vreau să vă mai spun un lucru foarte interesant, că bugetul actual al Capitalei, pentru un psihanalist, este un document foarte interesant. Este vorba acolo de penetrari, strapungeri și supralargiri, este o retorică a super-bărbăției, dar aș vrea să știu unde este această bărbăție când este vorba de protejarea legii, de apărarea monumentelor”, a explicat Paleologu.