Paleologu, despre Oprescu: “Când vine vorba să salveze monumente, bărbăția e bleagă”

Paleologu, despre Oprescu: “Când vine vorba să salveze monumente, bărbăția e bleagă”
Foto: adevărul.es

Fostul ministru al culturii, Theodor Paleologu, deputat PDL de București, a declarat joi într-o conferință de presă că Bulevardul Uranus este “o mare tâmpenie”. Paleologu îl acuză pe primarul Sorin Oprescu că a demolat ca pe vremea lui Ceaușescu, distrugând o zonă importantă a Capitalei.

„În momentul de față, în Capitală se întâmplă lucruri foarte grave. Este vorba despre devastarea pe care a produs-o Primăria Capitalei în zona Buzești-Berzei. De la Ceașescu până la Oprescu niciodată nu s-a mai demolat atât de mult. Mai ales că această arteră este o enormă tâmpenie, care nu va rezolva absolut deloc problema traficului”, a declarat Paleologu.

De asemenea, Paleologu îl acuză pe primarul capitalei că a fost capabil să exproprieze zeci de case de patrimoniu în vederea demolării, dar nu a fost în stare să exproprieze doua monumente aflate în pericol. „Pe de o parte ești mare barbat, mare super-viril, cand este vorba să distrugi monumente, dar când este vorba să le salvezi, dintr-o dată bărbăția este bleagă. Și vreau să vă mai spun un lucru foarte interesant, că bugetul actual al Capitalei, pentru un psihanalist, este un document foarte interesant. Este vorba acolo de penetrari, strapungeri și supralargiri, este o retorică a super-bărbăției, dar aș vrea să știu unde este această bărbăție când este vorba de protejarea legii, de apărarea monumentelor”, a explicat Paleologu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)