Ordonanța privind migraţia aleşilor locali, neconstituțională. Gabriela Firea (PSD) apără traseiștii: „Nu au de ce să se teamă”

Publicat: 17 12. 2014, 20:00

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea a reacționat la decizia Curții Constituționale Române, privind celebra Ordonanță de Urgență care a permis ”traseismul politic”și spune că aleșii locali care și-au schimbat partidul, n-au de ce să se teamă.

Aleșii locali, care în baza OUG 55 și-au schimbat partidul, nu au de ce să se teamă, ca urmare a deciziei CCR de astăzi. În momentul în care au luat decizia de a părăsi partidul din care făceau parte, au făcut-o în mod legal, pe baza unui act normativ aflat în vigoare. În acest moment, nu știm ce anume din Legea de aprobare a OUG 55 a considerat CCR că este neconstituțional. Avem doar o decizie care operează pentru viitor, iar concluziile le vom putea trage după publicarea motivării, cea care a stat la baza acestei decizii. Abia atunci vom vedea ce anume este în neregulă și vom putea efectua modificările necesare” a comentat Firea.

Magistrații Curții Constituționale au decis miercuri că ordonanța referitoare la migraţia aleşilor locali este neconstituțională, fiind admisă sesizarea parlamentarilor PNL. Astfel, legea traseiștilor se întoarce în Parlament. (Detalii AICI)