Ordonanţa traseiştilor a adus în barca partidelor de la guvernare nu mai puţini de 300 de aleşi locali. Cei mai mulţi dintre aceştia au ales să se alăture partidului lui Victor Ponta, urmat de UNPR care a racolat nu mai puţin de 60 de primari şi 200 de consilieri. Şi partidul lui Călin Popescu Tăriceanu se pleaseză în topul migraţiei aleşilor.În majoritatea judeţelor s au făcut mutări importante însă Clujul rămâne zona în care puţin aleşi au ales să şi schimbe culoare politică.
Ordonanţa migraţiei aleşilor locali a făcut mutări importante în teritoriu. În Consiliul Judeţean Alba, democrat-liberalii au pierdut doi consilieri în favoarea PSD, în timp ce PPDD dispare definitiv, după ce doi consilieri s-au declarat independenţi, iar al treilea a trecut la PMP. Peste 20 de consilieri locali ACL au plecat din PNL şi PDL la PSD şi PLR.
PSD a mai luat consilieri locali şi de la Partidul Romania Mare şi PPDD. Chiar şi aşa în Consiliul Local Alba Iulia, ACL îşi păstrează majoritatea.
La Arad, aproximativ 50 de consilieri locali au ales să treacă de la PNL, PDL şi PNŢCD la PSD. În Consiliul Local Arad ACL şi-a păstrat majoritatea, alături de UDMR.
În Argeş spuma a fost luată de social-democraţi.Circa 15 primari, doi consilieri judeteni si aproximativ 60 de consilieri locali au trecut in barca lui Victor Ponta. Şi în Bacău, partidele de guvernare au înregistrat un succes de amploare.
La Bihor ACL, UDMR şi PSD conduc împreună. În judeţ, PSD a luat 10 primari de la ACL şi unul de la PC. De asemenea, peste 60 de consilieri locali au trecut la PSD.
La Bistriţa-Năsăud PLR a dat o lovitură uriaşă, care a luat 9 primari PNL. La Botoşani, un judeţ controlat de liberali 8 primari, 2 vicepremari si 30 de consilieri locali au trecut la PSD.
În Brăila, Alianţa Creştin Liberală deţine controlul. Doar 3 primari, 3 consilieri judeteni si cativa zeci de consilieri locali au plecat spre PSD. La Buzău , plecarea şefului Consiliului Judeţean la PSD a distrus Opoziţia, 27 de primari au trecut la PSD, alaturi de 3 consilieri judeni si alti doi consilieri judeteni la PLR.
La Caraş-Severin, ACL este în prim plan. PSD a racolat nu mai puţin de 15 primari de comune de la PNL şi un primar de oraş de la PDL.Însă în mare migraţia aleşilor a fost una extrem de cuminte.PSD ar fi racolat 2 primari, un consilier judetean si circa 20 de consilieri locali.
În judeţul Cluj s au făcut cele mai puţine modificări. Un singur primar a trecut de la PNL la PSD, alături de mai mulţi consilieri locali. PLR a înregimentat un consilier judeţean de la PPDD, patru consilier municipali şi 11 consilieri locali.
La Constanţa, aproape 80 de aleşi şi-au schimbat culoarea politică.Mulţi au mers la partidele de coalţie iar unii s-au declarat independenţi. De altfel, PSD ul a dat lovitura şi în Dâmboviţa.
Cu minim 20 de primari intraţi în partid, peste 140 de consilieri locali şi doi consilieri judeţeni. Şi în Oltenia, ordonaţa migraţiei aleşilor i a adus pe mulţi în barca social-democraţilor.13 primari, de la PNL şi PDL au trecut în tabăra lui Victor Ponta. Cât priveşte judeţul Galaţi, marea lovitură a datâ-o UNPR. La Giurgiu, PDL şi PNl au primit lovituri dure în timp ce la Gorj, ACL deţine controlul.
În Hunedoara , PNL a benefriciat masiv de ordonaţa migraţiei politice , fiind unul dintre puţinele judeţe în care PSD a avut de suferit de pe urma ordonanţei. Partidul Social Democrat a dat lovitura şi în judeţele Iaşi, Ilfov, Prahova, Sălaj, Suceava; Teloerman, Timiş, Vaslui şi Vrancea. În Sibiu şi Vracea ACL a reuşit să strângă cei mai mulţi aleşi în urma ordonanţei în timp ce la Tulcea, PNL-PDL a rams peste noapte cu un singur consilier local intr o comună şi au pierdut astfel cinci consilieri.
În Ialomita a fost mai liniste pe harta migraţiei.PNL si PDL au pierdut câte un primar. Problema este în Consiliul Județean, unde PNL a pierdut 2 consilieri.
Cât priveşte Capitala, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a pierdut cinci consilieri in favoarea partidului Mişcarea Populară iar un consilier PP-DD s-a alaturat PLR.