CORONAVIRUS la Guvern. Orban: Sunt trei suspecți. Este vorba despre doi angajați de la Secretariatul General și o persoană de la catering

CORONAVIRUS la Guvern. Orban: Sunt trei suspecți. Este vorba despre doi angajați de la Secretariatul General și o persoană de la catering
Sursă foto: Facebook / Guvernul României

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, luni, că persoana inefctată cu Covid-19 nu este în Guvern, ci în aparatul de lucru al Guvernului.

Premierul interimat a spus că este vorba de o persoană care lucrează la compania care asigură cateringul.

„Ştirea zilei este că a ajuns coronavirusul la Guvern. Vă spun foarte limpede. Există o suspiciune legată de o persoană care a intrat în contact cu o persoană diagnosticată, care a avut mai multe contacte la nivel şi aici se face ceea ce se întâmplă cu toate cazurile, se derulează o anchetă epidemiologică, pe noi nu ne interesează unde lucrează cineva, dacă există un risc de contaminare ca urmare a intrării în contact cu o persoană care a fost diagnosticată pozitiv, imediat este trimisă în izolare la domiciliu, imediat intră mecanismul de monitorizare şi urmărim evoluţia şi este supusă analizelor în cazul în care prezintă simptome”, a spus premierul interimar.

„Nu a fost în guvern, a fost în aparatul de lucru al Guvernului. Sunt câteva persoane, dintre care o persoană e o persoană de deservire, nu este angajată efectiv, lucrează la compania care asigură cateringul, şi mai sunt una sau două persoane care sunt angajaţi la Secretariatul General Guvernului”, a adăugat Ludovic Orban.

Cu privre la închiderea școlilor, liderul PNL a spus că “nu este o măsură care poate fi luată uşor”.

„Am văzut că toată lumea se pricepe la toate măsurile pe care ar trebuie să le ia Guvernul. Această măsură este în analiză, nu este o măsură care poate fi luată uşor pentru că am să vă spun un lucru, o măsură de închidere a şcolilor perturbă procesul educaţional şi lipseşte copiii, elevii, de posibilitatea de a primi toate informaţiile, cunoştinţele necesare şi de a crea un gol în ceea ce priveşte derularea serviciului educaţional”, a afirmat premierul interimar.

Totodată, el a precizat că trebuie să ne asigurăm că acești copii vor avea cu cine să rămână acasă.

Amintim că se discută în acest moment închiderea școlilor până după Paște.

Totodată, olimpiadele programate pentru perioada următoare nu nu vor mai avea loc, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educației. (Detalii AICI)

În România sunt în acest moment 15 cazuri de infecție cu coronavirus. Ultima victimă este o femeie în vârstă de 70 de ani, din județul Mureș.Ea se afla în izolare la domiciliu încă din 6 martie, întrucât revenise în țară din Italia, zona Ancona – Bologna, iar sâmbătă i-au fost recoltate probe, după ce a avut dificultăți de respirație, tuse și febră.(Detalii AICI)

Suspiciunile de coronavirus au ajuns și la Guvern și Parlament. Femeia de 42 de ani din Bucureşti, a doua persoană confirmată cucoronavirus în Capitală, lucrează la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). Aceastaeste colegă cu un bărbat a cărei soție este angajată la Comisia pentru Învățământ din Senat. (Detalii AICI)

De asemenea, este anchetă epidemiologică și la Guvern, unde o bucătăreasă de la Palatul Victoria este mama unui băiat care lucrează în aceeași instituție cu femeia de 42 de ani, din Capitală, infectată cu coronavirus, potrivit B1.ro.(Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților